Mere mælk til Ullerslev Mejeri

Det lille østfynske mejeri i Ullerslev bliver fra 1. oktober selvforsynende med mælk. Mejeriet har netop lavet aftale med ni nye leverandører, oplyser direktør Niels Stage Pedersen.

Først på året forlod fem fynske mælkeproducenter Arla Foods for i stedet at levere deres mælk til det lille privatejede mejeri i Ullerslev. Nu følger ni andre mælkeproducenter i deres fodspor.

Årsagen til, at de ni landmænd forlader det store Arla til fordel for Ullerslev Mejeri, er først og fremmest økonomisk. Det lille østfynske mejeri betaler nemlig en lidt højere afregningspris for mælken end Arla.

Med de ni nye leverandører tæller leverandørforeningen til Ullerslev Mejeri nu 14 mælkeproducenter, og mejeriets ejer, Niels Stage Pedersen, har med tilgangen nået et af sine mål, at blive selvforsynende med mælk til mejeriets osteproduktion.

- Vi har nu nået det antal kilo, mejeriet har behov for, nemlig 7-8 tons, oplyser Niels Stage Pedersen, der er selvforsynende på råvarefronten fra 1. oktober i år. Tidligere er mælken til produktionen på det østfynske mejeri blandt andet blevet købt hos Arla Foods og Hellevad Mejeri i Sønderjylland.

Læs også