Der er gode muligheder for at smage på får og økologisk ged som både ost, mælk, pølser og grill, når fødevareproducenter i Midt- og Vestjylland i slutningen af maj byder på eventen Madmødet.

Hyrdegården Lystbækgaard ved Ulfborg med 1000 naturpleje-får og geder serverer lørdag den 29. maj i anledning af Madmødet således en unik menu med får og ged, men tilbyder også en rundvisning på gården, oplevelser med lam og hyrdehunden i arbejde samt en vandretur ind i den kommende Naturnationalpark Stråsø, der rummer ynglende ulv.

Lystbækgaards frivillige viser også arbejdet med fåreuld, og gæsterne får mulighed for at prøve at filte og strikke med den ubehandlede uld.

Økologisk gedefarm

Dagen efter – søndag den 30. maj - er det Nørgaards Geder ved Videbæk, der tilbyder smagsoplevelser med gedeost, gedepølser, gedemælk og gedekød på grill. Gården med 260 malkegeder plus opdræt er en af landets største, økologiske gedefarme, hvor gæsterne også får en rundvisning i staldene, på marken og i gårdbutikken. Her møder de nysgerrige gedekid, ser gederne blive malket og hører om en ung landmands hverdag på en nicheproduktion, der leverer mælken til Tebstrup Gedeosteri.

På grund af corona-restriktioner er der krav om forhåndstilmelding til arrangementerne på Madmodet.dk, hvor man kan læse mere om de lokale events.

Madmødet bliver afholdt for første gang i dagene 27.-30. maj 2021. Madmødet er Midt- og Vestjyllands store fødevarefejring, og vi glæder os til at tænde spotlightet på alle de fremragende produkter som har rod i Midt- og Vestjylland.