ØL og BL mødes i dag til debat

I dag, torsdag 17. november, mødes Økologisk Landsforening og Bæredygtigt Landbrug til debat om vejen frem for dansk landbrug, når Farmbrella holder temadag om landbrugets klimabidrag på AU Foulum. 

Der vil blive sat fokus på landbrugets bidrag og løsninger på verdens klimaproblemer med baggrund i den solide danske grundforskning, der finder sted på Aarhus Universitet. Farmbrella Group har også inviteret sine netværksmedlemmer.

På forsøgsstationen skal deltagerne høre oplæg om, hvordan forskerne arbejder for at klimasikre landbruget til fremtiden, og med baggrund i formiddagens besøg på både græs-bioraffinaderiet og kvægforsøgscentret vil Landbrugs- og fødevarepolitisk chef i Økologisk Landsforening Sybille Kyed og Bæredygtigt Landbrugs faglige konsulent Jens Lund Pedersen fortælle om deres visioner for fremtidens klimamæssigt bæredygtige landbrug i Danmark. 

- Aarhus Universitet er med helt fremme i forhold til at forske i klimapåvirkningen fra landbruget, men endnu vigtigere, til at forske i de områder, der skal sikre, at vi kan få en mere klimavenlig og bæredygtig landbrugsproduktion i fremtiden. Det glæder vi os meget til at lære mere om, og så er det vigtigt for os, at kunne samle Bæredygtigt Landbrug og Økologisk Landbrug til en konstruktiv dialog omkring, hvordan vi kan gøre klimaspørgsmålet til en vindersag for dansk landbrug, siger Jakob Tilma, COO i Farmbrella Group.

Læs også