bannerPos

Investeringsselskab afsætter tocifret millionbeløb til midtjysk biogasanlæg

Det forventes, at biogasanlæggets gasproduktion påbegyndes medio 2021.

AF: DANIEL BARBER

JOURNALIST
05-08-2020 21:04
DBC Invest øremærker et tocifret millionbeløb til opførsel af biogasanlæg nord for Silkeborg.

DBC Invest afsætter et tocifret millionbeløb til etablering af et nyt biogasanlæg i Grauballe nord for Silkeborg. Noget, der begejstrer direktør i DBC Invest, Rune Ledgaard Sørensen.

- Vi glæder os over aftalen og det kommende samarbejde med Grauballegaard Biogas. Investeringen er spot on i forhold til DBC Invests ambitioner om at være en attraktiv partner i den danske biogasbranche, fortæller han.

Således overtager DBC Invest aktiemajoriteten i Grauballegaard Biogas. Udover kapital vil investeringsselskabet bidrage med indsigt i landbrugs- og energisektoren. Grauballegaard er blot det første af op til 15 biogasanlæg, firmaet forventer at investere i over de næste to år med en samlet investeringspulje på 215 millioner kroner.

Ny titel og nye forventninger

Mads Niær Kristensen, der er ejer af Grauballegaard og medejer af Grauballegaard Biogas, bliver storleverandør af biomasse til det kommende anlæg. Samtidig får han titel af direktør i Grauballegaard Biogas og kommer derfor til at spille en central rolle i etableringen og udviklingen af anlægget.

- Jeg tror på et godt og frugtbart samarbejde. DBC består af nogle professionelle mennesker, som har stor interesse i og viden om biogas, så der er grobund for at bringe en masse synergier frem. Derudover involverer de sig i andre biogasanlæg og er med i udviklingen af græsprotein, hvilket er med til at bringe yderligere viden til bordet. Vi behøver jo ikke alle sammen opfinde den dybe tallerken, lyder det fra Mads Niær Kristensen.

Det forventes, at biogasanlæggets gasproduktion påbegyndes medio 2021.

Danish Bio Commodities

Danish Bio Commodities varetager salg af de grønne certifikater, som biogasanlæggene får tildelt på baggrund af gasproduktionen.

Firmaets ambition er at udvikle det i forvejen eksisterende køberfelt blandt europæiske virksomheder yderligere og matche disse virksomheder med produktionsprofilen hos de danske biogasproducenter.

Danish Bio Commodities ejes af Vestjyllands Andel, Jysk Energi og Langfristet Erhvervsfinansiering.

Stor efterspørgsel på nyt gødningskoncept

I maj 2020 lancerede DLG et nyt gødningskoncept, der er skræddersyet til vinterhvede på planteavlsbrug. Konceptet meldes allerede udsolgt.

Stabilt grisemarked, men ustabilt fundament

Svinenoteringen forbliver i ro på 10,30 og er dermed uændret. Samtidig melder Danish Crown Pork, at efterspørgslen er jævn.

Fire rådgivningsvirksomheder vil samarbejde om konceptrådgivning

Nu vil de fire rådgivningsvirksomheder Velas, Sagro, Vkst og LandboNord samarbejde i virksomheden Dalico.

- Vi forventer flere

I alt er der nu bekræftet 29 tilfælde af afrikansk svinepest i den tyske delstat Brandenburg.

Gør frømarken klar til vinteren

- Det kan være aktuelt med både en afpudsning nu og igen midt i oktober, inden der gives gødning, vurderer Kenneth Svensson fra VKST.

Prøver grubbesået raps for første gang

Grubbesåningen ser indtil videre ud til at være en stor succes hos den midtjyske planteavler Torben Kuhr. - Det sparer tid, det løsner jorden, og så forventer jeg, at udbyttet stiger, lyder det.
Side 1 af 1928 (38556 artikler)Prev1234567192619271928Next