bannerPos

Kliplev-biogas er klar til at indgå aftaler med landmænd

Projektdirektør Lars Byberg (tv) og Lorens Peter Jørgensen, kvægbruger og formand for leverandørforeningen til SBS Kliplev ser frem til, at leverandører af gylle og dybstrøelse melder sig på banen.

Redaktionen

20-09-2019 11:20
Nu kan landmænd indgå en leverandøraftale med biogasselskabet i Kliplev.

Landmænd får nu mulighed for at lave en aftale om leverancer af gylle og dybstrøelse til det nye biogasanlæg i Kliplev syd for Aabenraa.

Projektdirektør Lars Byberg, SBS Kliplev, oplyser, at selskabet har forhandlet leverandøraftalerne på plads med leverandørforeningen, og betingelserne ligger fast.

Forleden blev aftalerne præsenteret, og formand for leverandørforeningen, kvægbruger Lorens Peter Jørgensen, Varnæs, underskrev.

 Med leverandøraftalerne er biogasanlægget endnu et skridt på vej mod at blive en realitet. Lars Byberg understreger, at uden leverandører, ingen biogasanlæg, og derfor er han meget glad for, at det er lykkedes at forhandle sig frem til en løsning med leverandørforeningen. Aftalen skal nu omsættes til individuel afvejning af effekten på næringsstof, transport, lagerkapacitet, forbedret klimaregnskab m.m., hvilket for anlæg i drift har ført til ventelister.

Godt med flere muligheder

Landmand Lorens Peter Jørgensen glæder sig over aftalen:

- Jeg synes, det er fint at vi har flere anlæg i Sønderjylland, så der er nogle at vælge imellem for os landmænd, og så vi kan sammenligne vilkårene. Vi har indgået en god og solid aftale med SBS. Den giver en god gevinst for mig som landmand, og det er vigtigt, at vi som leverandører er tilfredse med vilkårene. Aftalen betyder, at jeg her får betaling i stedet for at lave indskud. I princippet låner jeg gyllen til anlægget og får en forbedret gødningsværdi og en tørstofbonus for min gylle, siger Lorens Peter Jørgensen.

 laj

Debatten på svinekongressen er uskøn

Der er for meget negativitet i debatten på svinekongressen. Tag nu ja-hatten på, lød opfordringen fra svineproducenten Jonas Würtz under debatten.

Harsk kritik regnede over formand på grund af tabt millionretssag

Formand Erik Larsen for Seges Svineproduktion fik hårde ord med på vejen fra henholdsvis formanden og næstformanden fra Danske Svineproducenter. Blandt andet på grund af hele balladen om DanBred og Danish Genetics samt den tabte retssag mod Ulrik Lundgaard fra Solvang Svineavl, som blev tilkendt syv millioner kroner.

Henrik Biilmann ny direktør i VikingGenetics

Nordisk kvægavlsforening, VikingGenetics, har udnævnt den hidtidige direktør for Friland A/S, Henrik Biilman, som administrerende direktør fra 1. februar 2020.

33 blev tilbageholdt i protester mod naturgenopretningsprojekt

Søndag forsøgte demonstranter i Lille Vildmose at blokere for Aalborg Kommunes arbejde i forbindelse med et naturgenopretningsprojekt.

Dansk svineproduktion med i front på effektivitet

Danmark fravænner tre grise mere per årsso end nærmeste konkurrent. Samtidig har dansk svineproduktion EU’s laveste produktionsomkostninger pr. kilo svinekød, viser ny rapport.
Side 1 af 1667 (33322 artikler)Prev1234567166516661667Next