Friland vokser i marked med forsvindende økologiske slagtedyr
Danish Crowns økologiske selskab Friland ser igen fremgang i sin omsætning, og en øget efterspørgsel fra forbrugerne trods en væsentlig reduktion i produktionen af økologisk kød.

Arkivfoto: Tenna Bang
De seneste år har været udfordrende for økologisk svinekød, hvor mange producenter enten helt opgav eller skar gevaldigt ned i produktionen. Faktisk er produktionen af økologisk grisekød nu faldet med omkring en fjerdedel, lød tallene tilbage i marts 2024.
Alligevel er det lykkedes Danish Crowns øko-selskab, Friland, at hæve omsætningen i de første seks måneder af regnskabsåret med 1 procent til 484 millioner kroner.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 10 uger for kun 10 kroner om ugen.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her