Lavet på mormors opskrift: Sofie sælger økologisk vin fra Sydfyn på danske solbær

28-årige Sofie Grand kommer fra en familie, hvor alt der kan laves selv bliver lavet selv. Det var også historien bag og smagen af mormoren Toves solbærvin, som Sofie Grand mente havde et stort salgspotentiale. Efter snart seks år med virksomheden Grands Vin forsøder den unge vinproducent flere og flere danskeres hverdag med smagen af økologiske danske solbær og stikkelsbær på vinflasker.

Den 28-årige stifter af vinproduktionen Grands Vin er blevet kendt for at lave rosévin lavet på solbær. En opskrift, hun har fået af sin mormor, og som har over 30 år på bagen. Fotos: Victor Juul Grønbæk Flaskerne har muligvis ændret form, men indholdet er stadig efter Mormor Toves egen opskrift. At producere vinen på egen hånd skulle vise sig at være sværere, end Sofie Grand havde troet. Men hun hjælper stadig til med produktionen, når der er travlt. De to halvdele af Grands Vin: Moderen Helle Grand, der driver det meste af produktionen, og datteren Sofie Grand, der driver forretningen. Det er Sofie Grands store drøm, at hendes mormors solbærvin en dag vil blive anset som en dansk klassiker.

Det er dansk sommer, som vi kender den. Vekslende skydække med regntunge skyer, der er klar til at male landskabet med sine våde nuancer.

Vil du læse mere?

Køb abonnement her

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også