Startup vil gøre vertikalt landbrug til hvermandseje

Den vertikale landbrugsstartup, Nabo Farm, har siden 2018 dyrket mikrogrønt og lignende fra et nedlagt autoværksted i det nordvestlige København, og fik sidste år samlet kapital for tre millioner kroner. Pengene er nu investeret i nye dyrkningsfaciliteter og en ny farming-platform, der skal give enhver med interesse mulighed for selv at dyrke fødevare urbant.

Farming-platformen skal gøre det nemt for enhver - selv uden erfaring - at kunne styre et vertikalt landbrug og have gang i flere forskellige afgrødeproduktioner. Adm. direktør og medstifter Jens Juul Krogshede tror på, at Nabo Farm med tiden kan gå hen og blive facilitator for en ny stor bølge af urbane fødevareproducenter.

I den evige jagt på de mest bæredygtige dyrkningsmetoder finder produktion af grøntsager i blandt andet vertikale landbrug frem over alt i verden.

Herhjemme har disse indendørs landbrug med kunstigt lys også vundet flere markedsandele – særligt med store spiller som Nordic Harvest og InFarm. Sidstnævnte står til at udvide sit sortiment til samtlige Coop-butikker fra sommeren 2022.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også