Claas investerer trecifret millionbeløb i mejetærskerproduktion

Claas har opgraderet sine produktionsfaciliteter i Tyskland for at kunne imødekomme en stigende efterspørgsel på mejetærskere med skræddersyede specifikationer.

Claas har investeret 44 millioner euro (327,4 millioner danske kroner) i virksomhedens mejetærskerproduktion i Harsewinkel i Tyskland. Det har medført opførelsen af en ny hal med et gulvareal på 15.000 kvadratmeter og lofter i op til 14 meters højde.

Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse mandag.

Investeringen sker som en del af selskabets såkaldte »SynPro 2020«-projekt.

- Ved at bruge de nyeste produktions- og logistikteknologier kan to modelserier konstrueres med en hidtil uset række specifikationer og muligheder på kun én linje, skriver Claas i pressemeddelelsen.

Har udvidet produktionsarealet

Med op til 15.000 individuelle dele er mejetærskere blandt de mest komplekse landbrugsmaskiner, der nogensinde er bygget. Produktionsplanlægning, reservedelslogistik, skalkonstruktion og montage udgør derfor en særlig udfordring – især hvis modellen kommer med en bred vifte af grundlæggende og valgfrie funktioner.

- Indtil 2021 blev mejetærskerne bygget på to samlebånd i Harsewinkel. Imidlertid blev produktionsanlægget i stigende grad presset til dets grænser, efterhånden som maskinerne blev større og inkorporerede en bredere vifte af tekniske funktioner, skriver Claas.

Virksomheden nævner for eksempel, at det ikke var muligt at udføre funktionskontrol af kornbeholderen på Lexion-seriens flagskibsprodukter i de to gamle montagehaller, der blev bygget mellem 1952 og 1958, med loftshøjder fra kun 4,2 til 6,0 meter.

Desuden krævede lanceringen af Trion i sommeren 2021 en ny tilgang: Det betød, at en fremtidig produktionsfacilitet skulle bygge flere mejetærskere om dagen for at imødekomme et stadigt bredere udvalg af modeller – men med større brug af identiske dele. I dag muliggør renoveringen konstruktionen af over 30 mejetærskertyper på et enkelt samlebånd.

Læs også