LandboSyd køber sig ind i analytikerselskab

LandboSyd bliver pr. 1. december 2022 medejer af AgroMarkets A/S, der løbende overvåger finans- og råvaremarkeder med henblik på at anbefale landmænd om køb og salg af råvarer og dispositioner i forhold til finansiering.

AgroMarkets er ejet af landbruget selv, det vil sige størstedelen af de øvrige DLBR-virksomheder, herunder Agri Nord, Agrovi, Fjordland, KHL, Landbrugsrådgivning Syd, LandboNord, LHN, Odsherreds Landboforening, Patriotisk Selskab, Sagro, SLF, Velas, Vestjysk Landboforening og Østdansk Landboforening.

LandboSyd køber sig ind i ejerkredsen på lige fod med de øvrige rådgivningsvirksomheder.

Årsagen til købet skal findes i høj volatilitet på råvaremarkedet, øgede omkostninger til energi og stigende renter, der gør det vigtigt for LandboSyd at kunne tilbyde lokal rådgivning særligt om råvarekøb og -salg. 

- Vi går all-in i ejerskabet forstået således, at LandboSyd selv kommer til at ansætte en og gerne på sigt flere specialister, som skal være bindeled mellem LandboSyds rådgivere, kunder og AgroMarkets øvrige specialister og konsulenter, siger adm. direktør Sune Aagot Sckerl, LandboSyd.

Analyseret på værditilbud

Efter LandboSyds salg af Agrocura tidligere på året har bestyrelsen sammen med direktionen analyseret på, hvad det rette værditilbud er for LandboSyds medlemmer.

- Det virker helt rigtigt at blive medejer af AgroMarkets. Det er ejet af landbruget og ejet af mange. Derved står der både de rette - og nødvendige - faglige kræfter bag samtidig med, at den økonomiske risiko og fortjeneste ved ejerskab fordeles på flere, siger LandboSyds bestyrelsesformand Henrik Jessen.

I AgroMarkets bydes den nye aktionær velkommen.

- I AgroMarkets glæder vi os over, at LandboSyd har valgt at samarbejde med os og indtræde i ejerkredsen. Vi lever i en tid, hvor danske landmænd oplever store udsving på råvarepriser, derfor skal vi nå ud til så mange landmænd som muligt. AgroMarkets har et dynamisk og inspirerende samarbejde med vore ejere rundt i landet, derfor er det en styrke for os, at en dynamisk virksomhed som LandboSyd kommer med i ejerkredsen og vil bidrage til AgroMarkets videre i sin udvikling, siger Nis Kjær, AgroMarkets A/S.

Læs også