Flergrenet midtjysk landbrugsvirksomhed vækster

Kibæk-baserede Brdr. Rasmussen A/S, der driver en flerbenet landbrugsvirksomhed bestående af maskinstationsarbejde, planteavl på lejet jord samt udførelse af mindre entreprenørarbejder, har netop fremlagt regnskab for 2022, der afsluttedes 31. december.

I 2022 har virksomheden leveret et overskud for året på 2,3 millioner kroner, hvilket er en stigning i forhold til sidste års resultat, som var 1,2 millioner kroner.

Kigger man på driften - EBITDA - er den angivet til 8 millioner kroner med en stigning i forhold til 2022.

Ifølge ledelsesberetningen har planteavlen i virksomheden i årets løb haft særligt stor bevågenhed på omkostninger, udbytte og kvalitet, men har også leveret mere end forventet.

- Planteavlen har været over budgetteret niveau i regnskabsåret særligt med store udbytter af korn og græs. Kartoffeludbyttet blev ikke helt som forventet, da et kraftigt uvejr ultimo august forårsagede råd og et lavt stivelsesindhold i de kartofler, der blev bjerget. Afregningspriserne har været på et gunstigt niveau, og det forventes at fortsætte i 2023, skrives der i ledelsesberetningen.

Der tilføjes, at maskinstationsarbejdet og entreprenørafdelingen har haft en omsætning og indtjening på budgetniveau, hvilket også er identisk med niveauet i 2021.

Egenkapitalen for firmaet er 12,7 millioner kroner og er blevet forøget i forhold til sidste år, hvor egenkapitalen udgjorde 10,4 millioner kroner.

 

Læs også