Konkurrent overtager konkursramt staldinventarproducent

KJ Klimateknik overtager aktiverne efter konkursboerne i Agrifarm Innovation og Construction, som blev erklæret konkurs for nylig.

Den midtjyske staldinventarproducent KJ Klimateknik overtager nu aktiverne fra sin tidligere konkurrent Agrifarm, hvis to selskaber Innovation og Construction blev erklæret konkurs forleden. Det meddeler KJ Klimateknik i en pressemeddelelse. I første omgang fortsætter Agrifarm dog som et selvstændigt selskab.

Adm. direktør Allan Pedersen forklarer, at overtagelsen blandt andet handler om at styrke sit tilbud på ventilationsområdet, som var inkluderet i de løsninger, som Agrifarm tilbød.

- Ventilationsområdet har de seneste år udviklet sig til i højere grad at handle om komplette klimaløsninger. I det perspektiv passer tilførslen af Agrifarms innovative staldkoncepter og luftrenser særdeles godt ind i KJ Klimateknik, siger Allan Pedersen.

Overtagelsen betyder, at flere af de tidligere ansatte i Agrifarm nu følger med over i KJ Klimateknik. Alle aktiviteter bliver dog samlet i KJ Klimatekniks domicil i Thorning ved Kjellerup.

- Selvom Agrifarm i første omgang driftes som et selvstændigt selskab, giver den fysiske samling af selskaberne i samme hus en lang række synergier. Dels, at vi straks kan vidensdele med hinanden, dels at vi kan dele en række omkostninger, siger Allan Pedersen.

Skalering på den lange bane

Selskabet oplyser, at virksomhedens fokus på den korte bane fortsat vil være hjemmemarkedet og de nære eksportmarkeder. Og griseproducenterne fylder segmentmæssigt mest. Med overtagelsen af Agrifarm følger flere patenterede løsninger med over i KJ Klimateknik. Noget, som selskabet mener kan give mulighed for vækst og skalering på den lange bane. Særligt biogassegmentet, som Agrifarm leverede til, giver muligheder, påpeger Allan Pedersen.

Ligeledes har KJ Klimateknik haft godt fodfæste i den danske fjerkræproduktion, hvor man har været eneforhandler af den komplette produktpallette fra Munters. Et segment, der skal styrkes og udvikles, mener Allan Pedersen. 

I forbindelse med købet af Agrifarms aktiver har man udpeget John Morell Frellsen som ny bestyrelsesformand. Hans kompetencer ligger ifølge Allan Pedersen inden for optimering af virksomheders drift samt på virksomhedsudvikling. John Morell Frellsen arbejder til dagligt primært som virksomhedsmægler som managing partner i virksomheden Bonorum Partners. Inden da har han haft en lang karriere i flere private vækstvirksomheder. 

Agrifarm består af selskaberne Agrifarm Construction og Agrifarm Innovation, hvor sidstnævnte står for udviklingen af staldsystemer samt luftrensere til stalde og biogasanlæg. Agrifarm Construction står så for salget og opførelsen hos kunderne. Begge selskaber gik konkurs i forrige uge efter en bankforbindelse havde indgivet en konkursbegæring.

 

Læs også