Kendte ansigter danner nye formandsduo hos Sagro

Der er tale om et mindre generationsskifte, da det nye formandspar er henholdsvis 40 og 39 år.

Rådgivningsselskabet Sagro har fået ny formand på sit bestyrelsesmøde. Her faldt valget på H.C. Gæmelke, som også er formand for landboforeningen Jysk Landbrug. Det skriver Sagro i en pressemeddelelse.

- Jeg er glad og taknemmelig for valget. Med mig som formand skal vi i Sagro fortsætte det, som vi er gode til, som er at skabe merværdi for landmændene med innovation og topklasse-rådgivning. Det er vigtigt, så landmændene fortsat har de bedste rammer for at skabe sig det gode liv. Det kræver helhedsorienteret rådgivning, hvor vi kommer hele vejen rundt om driften af gårdene – også på energiområdet, siger H.C. Gæmelke. 

Det var en enig bestyrelse, som gav sin fulde opbakning til det nye formandskab. Pladsen som næstformand i bestyrelsen blev ledig, fordi H.C. Gæmelke før var næstformand. Den plads sidder Anders Nørgård fra Holstebro Struer Landboforening nu på.

- Vi kender hinanden rigtig godt, og vi vil det samme med Sagro. Vi har tilmed haft meget ens forløb i vores respektive landboforeninger, så jeg glæder mig utroligt meget til det fortsatte samarbejde. For fødevareproduktionen vil over de næste 10 år flytte sig mere, end den har gjort de foregående 40. Det kræver mere af det, vi allerede gør – nemlig at levere rådgivning, der ligger i verdenseliten, siger Anders Nørgård. 

Der er tale om et mindre generationsskifte, da det nye dynamiske formandskab er forholdsvis unge landmænd. H.C. Gæmelke er 40 år og Anders Nørgård 39 år. H.C. Gæmelke driver en gård med seks ansatte, 500 søer og full-lineproduktion af 17.000 slagtesvin hvert år. Dertil hører 620 hektar med foder, raps og frø. 

Anders Nørgårds bedrift tæller fem ansatte, 900 malkekøer og 500 hektar med græs og majs, og derudover har han eget biogasanlæg. 

Læs også