DanBred eksporterer 2.000 grise til Kina

DanBred er stolte af at kunne meddele, at de har eksporteret 2.000 renracede avlsgrise til partneren East Hope i Kina.

Eksporten markerer en markant milepæl for DanBred, der i flere år har arbejdet for at udvide sin tilstedeværelse på det kinesiske marked. Ifølge virksomheden har man etableret et stærkt partnerskab med East Hope, som er en af Kinas største griseproducenter med besætninger over hele landet.

De avlsgrise, som DanBred eksporterer, er af høj genetisk kvalitet og sundhedsstatus og vil danne grundlag for East Hopes griseproduktion fremadrettet. I juni 2024 er East Hopes mål at have en produktion med 200.000 søer. Denne eksport er et stort første skridt i retningen af at gøre DanBreds effektive genetik tilgængelig i Kina.

Grisene blev fragtet i to store fly fra Billund Lufthavn til Ordos Lufthavn i Kina og derefter transporteret til East Hope Groups faciliteter i Ordos.

- Vi er meget stolte af dette partnerskab med East Hope Group, som er en højt respekteret og professionel partner i den kinesiske griseindustri. Denne eksport viser vores engagement i at levere den bedste genetik og service til vores kunder i Kina og over hele verden, fortæller Torben Aarris, adm. direktør i DanBred.

Tilfreds med samarbejdet

Kina er et af de største markeder i branchen. DanBred er derfor sikker på, at partnerskabet med East Hope bliver en succes og bidrager til at forbedre produktiviteten og fortjenesten i East Hopes fremtidige produktion.

- East Hope er glade for at modtage grisene fra DanBred, som er et verdenskendt dansk griseavlsselskab med en lang historie og ekspertise. Vi tror på, at DanBreds grise vil forbedre vores produktion og hjælpe os med at nå vores mål om at producere grisekød af høj kvalitet til de kinesiske forbrugere, siger Mr. Guan, Produktionsdirektør i East Hope Group.

Samarbejdet og kommunikationen mellem DanBred og East Hope Group har ifølge den danske genetikvirksomhed været »gnidningsfri under hele eksportprocessen«. Som en del af partnerskabet blev en delegation fra East Hope inviteret til Danmark i august for at få et bedre indblik i den danske griseindustri samt deltage i DanBreds On-farm Training-program.

Læs også