De bedste ejendomspriser i 15 år

Nybolig Landbrug Gørtz & Jespersen med hovedsæde i Aarup glæder sig over, at de sælger landbrug på tværs af hele Danmark, samtidig med at mange år i branchen giver et stærkt lokalkendskab. At ejendomspriserne så netop nu er de bedste siden finanskrisen i 2007/2008, gør det ikke mindre interessant at være landbrugsmægler.

- Går du med tanke om at sælge din landbrugsejendom inden for de næste fem år, så få et besøg af os allerede nu, lyder det samstemmende fra alle fire landbrugsmæglere hos Nybolig Landbrug Gørtz & Jespersen, da avisen besøger dem til en snak om deres snarlige åbent hus i anledning af runde fødselsdage, jubilæer og nyansættelse.

- Og det skal vi også tale om, siger Dan Gørtz, men det er altså vigtigt lige at nævne, at det er de højeste priser, vi har set siden finanskrisen. Og det er aldrig til at vide, hvordan det udvikler sig fremadrettet.

Ingen nødlidende ejendomme

Både han, Palle Jespersen, Søren Svanholm og Birthe Pedersen, der er nyansat i forretningen, er enige om, at det blandt andet skyldes, at de ikke længere ser nødlidende ejendomme til salg.

- De fleste af de landbrugsejendomme vi har til salg for tiden, sælges af egen fri vilje. Og det gør selvfølgelig noget ved prisniveauet.

- Det er stærkt gået af landbruget, at de har formået at tilpasse sig på så kort tid, siger Søren Svanholm.

Mange købere

- Vi ser mange forskellige aktører, der køber. Det er alt fra selvfølgelig landmænd, der skal drive landbrug, men også fonde, købere med behov for areal til alternativ energi, minkavlere, hvis erstatning snart forventes at blive udbetalt og erhvervsfolk fra andre erhverv. Derudover ser vi også en klar tendens af unge mennesker, der vil ud af byerne.

Birthe Pedersen påpeger, at mange ønsker at plante skov på landbrugsarealer.

- Vi ser en del virksomheder, der ønsker at købe landbrugsejendomme med den hensigt at bedre virksomhedens CO2-regnskab ved at plante skov.

- Kommer der yderligere gode ordninger inden for det område, er der et køberfelt der, der siger spar to, konkluderer Palle Jespersen og fortæller, at han seneste har solgt en ejendom ved Svendborg til et energiselskab, der ønsker at plante skov.

Et nyt firkløver

- Det gør det ekstra vigtigt, at vi nu er et firkløver, der sælger landbrugsejendomme frem for et trekløver, siger Palle Jespersen med henvisning til nyansættelsen af Birthe Pedersen.

- Vi har jo forretninger både i Kolding, Aarup og i Sorø, hvor vi siden 2021 har haft et samarbejde med VKST-mæglerne, som vi bistår her fra Fyn af, siger han.

- Det gør, at vi ikke er for små til at taget meget store og komplekse landbrug, men heller ikke for store til at tage mindre landbrug. Hos os er der ejendomme til salg fra to til 160 millioner kroner, siger Palle Jespersen.

Landsdækkende mægler

Søren Svanholm understreger, at i og med Nybolig koncernen er landsdækkende, har de et stort køberkartotek – ovenikøbet et tilfreds et af slagsen:

- Kendskabsgraden til Nybolig er så stor, at vi netop i denne uge er løbet med første pladsen blandt alle mæglerkæder. Det er vi meget stolte af, og det understreger bare yderligere, at Nybolig Gørtz & Jespersen er et godt sted at henvende sig – både som køber og sælger.

Aarup ligger centralt

Selvom de fire landbrugsmæglere har solgt ejendomme så langt væk som i Viborg, på Als, i Rødbyhavn og i Varde glæder de sig over den primære placering i Aarup.

- Det er en kæmpe fordel, siger Dan Gørtz.

- Vi er lige midt i Danmark og kan nå de fleste ejendomme, vi har til salg, inden for en god times tid. Det gør, at vi sagtens kan dække bredt, samtidig med at vi bevarer lokalkendskabet og tilknytningen. Den er vi nemlig også ret stolte af, siger han og refererer til 20 år som ejere af forretningen i Aarup.

Åbent hus

Og så tilbage til den egentlige anledning – de runde fødselsdage, jubilæer og Birthe Pedersens ansættelse.

- Vi skal fejre, at Dan overtog Jørgen P. Johansens landbrugsmæglerforretning, der har rødder tilbage til 1969, i 2004, og at jeg kom med året efter, siger Palle Jespersen.

- Derudover så er Dan fyldt 60 år og Birthe og jeg fylder 60 i år. Og så selvfølgelig, at vi har været heldige at få Birthe Pedersen ansat.

Så mangler der bare den fjerde mægler, Søren Svanholm, der ifølge de andre er en årsunge med sine bare 46 år, men en særdeles stærk sparringspartner for de tre andre i kraft af, at Søren ud over sit virke som mægler, også driver et aktivt landbrug, og har en stærk finansiel baggrund.

- Bare det, at Søren er her, giver os noget at fejre, siger Dan Gørtz med et glimt i øjet og fortsætter:

- Jørgen Hviid, Camilla Andersen og Heidi Bach udgør den nødvendige og stærke ballast til sagsbehandling og alle former for markedsføring. Dem kan vi ikke undvære. Kun sammen er vi et stærkt hold, der er klar og godt rustet til fremtidens opgaver til gavn for landbruget på tværs af hele Danmark, slutter han.

Gørtz & Jespersens åbent hus afholdes den 17. maj i lokalerne i Aarup fra klokken 13 til 16.

Læs også