Bygholm gør klar til fremtiden med nyt teknologicenter

Forleden kunne Bygholm Landbrugsskole officielt indvi sit nye teknologicenter på skolen.

Forstander på Bygholm Landbrugsskole, Erik Kallehave Kristensen (yderst til højre) og ved siden af ham, Horsens borgmester, Peter Sørensen så til, mens eleverne officielt indtog det nye teknologicenter forleden på Bygholm Landbrugsskole. Foto: John Ankersen Forstander Erik Kallehave Kristensen holdt åbningstale for både elever og lærere i det nye teknologicenter på Bygholm Landbrugsskole. Foto: John Ankersen

Som landbrugsskole er skal man ifølge forstander Erik Kallehave Kristensen på Bygholm Landbrugsskole sørge for at sikre sine elever viden om fagets nyeste teknologier.

For at leve op til det, indvier skolen nu sit Teknologi- og Innovationscenter, hvor eleverne vil få et blik ind i fremtiden.

- De landmænd, vi uddanner i dag, skal være i faget i mange år. Derfor er det vigtigt, at de ikke blot ved, hvordan landbruget ser ud lige nu, men også får indblik i de mange teknologier, som skal sikre en stabil og bæredygtig fødevareproduktion i fremtiden, siger Erik Kallehave Kristensen og fortsætter:

- Vi mener det faktisk alvorligt, når vi siger, at vi uddanner fremtidens landmænd.

Forleden holdt skolen den officielle indvielse, hvor både personale og elever fra skolen deltog. Plus repræsentanter fra nogle af de virksomheder, som har til opgave at bære landbruget ind i fremtiden.

Birgitte Feld Mikkelsen fra Danish Agro demonstrerede, hvordan man kan optimere sin markdrift med Fieldsense Farm Weather, som er en ultralokal vejrstation. Den giver vejrudsigter og vejrdata direkte fra den enkelte mark.

Direktør for Digital Seges, Ivar Ravn, gav et øjebliksbillede af den teknologiske udvikling, når han fortæller om den digitale omstilling i landbruget.

Selve indvielsestalen stod Horsens Kommunes borgmester, Peter Sørensen, for, der benyttede lejligheden til at lykønske skolen med det nye teknologicenter.

Læs også