Praktisk erfaring sætter skub i salget

Efter et år med succes for en ny nordlig landbrugsafdeling, er ejendomsmæglerfirmaet John Frandsen klar til at udvide yderligere på landbrugsmarkedet.

Michael Kampp Mortensen haft et rygende travlt første år hos John Frandsen.
Michael Kampp Mortensen haft et rygende travlt første år hos John Frandsen.

John Frandsens nye landbrugsafdeling Nord i Aalborg, der har eksisteret i et års tid, har allerede slået navnet fast i det nordjyske, og John Frandsen Landbrug er klar til at udvide i resten af Jylland.

En landbrugsuddannelse, 15 år i bankbranchen og en solid viden om landbrugsejendomme og drift, det er nøglen til succes. I hvert fald har 47-årige Michael Kampp Mortensen, der står for den nordjyske afdeling, rygende travlt.

- Jeg startede jo med nul ejendomme, men nu har jeg solgt 15 ejendomme på et år, og vi har et »varelager« på 25 ejendomme. Og vi får hele tiden nye spændende ejendomme, lige fra små hobbylandbrug på 5 hektar, til store produktionslandbrug, siger Michael Kampp Mortensen.

Solid baggrundsviden

Selv er han uddannet landbrugstekniker, og inden han startede hos John Frandsen, arbejdede han 15 år i bankverdenen, altid med landbrug som fokus. Derfor kan Michael Kampp Mortensen rådgive hele vejen rundt, når det kommer til både køb og salg af landbrug.

- Det er en kæmpe fordel at have min erfaring med. For eksempel har jeg delt nogle landbrug op og solgt det meste af jorden fra til én køber og bagefter solgt bygningerne og den resterende jord til en anden køber. Det kan gøre det lidt mere overskueligt for køberne. Og jeg har rådgivet købere om, hvordan man kan få indtægter ved eksempelvis udlejning af bygninger og jagter, hvis de kigger på en ejendom, der måske er lidt for stor til deres drøm om bare at have et par heste i stalden, siger han.

Optimisme på landbrugsmarkedet

Også i John Frandsens anden landbrugsafdeling i Randers er der travlt i øjeblikket, og visionerne hos John Frandsen Landbrug er at starte to nye afdelinger i henholdsvis Herning og Fredericia. Målet er at komme til at dække hele Jylland.

- Vi har haft en meget positiv opstart i Nordjylland, og det har vist os, at der er et marked. Nu leder vi efter den rigtige profil til de nye afdelinger. Når den rigtige profil er her, er vi klar, siger ejendomsmægler John Frandsen.

Han ser med optimisme på landbrugsmarkedet og forventer, at de positive takter vil vare ved et godt stykke tid endnu.

- Det er altid svært at spå om, men jeg tror på, at de lave renter vil fortsætte i hvert fald de næste to-tre år, og jeg forventer, at markedet vil udvikle sig positivt, siger John Frandsen.

cc

Læs også

Storsælger og udvider: - En dag vil alle måske have en vaskerobot
Så er der igen varer på hylderne
Gamle bygninger kræver vedligehold
Erfaringer med par- og gruppevis opstaldning af kalvene
Nyt projekt: Herregårde skal give liv til landdistrikter
Realdania By & Byg køber velbevaret fynsk bindingsværksgård