Maskinhandlere, grovvareselskaber og gårdbutikker holder fortsat åbent

Landmænd og hobbyfolk kan indtil videre købe maskiner, reservedele, foder, værktøj og haveredskaber, ligesom der stadig udføres reparationer.

En rundringning til grovvareselskaber og maskinforhandlere i hele landet viser, at hjulene fortsat drejer rundt. Dog tager man de udstukne sikkerhedsforanstaltninger alvorligt, og  udover afspritning og behørig sikkerhedsafstand mellem såvel personale som kunder, tilbydes for eksempel hjemmelevering samt mulighed for afhentning af varer udenfor butikkerne, ligesom man flere steder, for de medarbejdere der ikke arbejder hjemmefra, opererer med skiftehold og opdeling af medarbejderne på flere lokationer.

Maskinhandelen kører på

Hos Sivertsen, maskinforhandler i Roskilde med tilhørende webshop, holder man indtil videre åbent men følger udviklingen fra dag til dag.

- Vi følger de udstukne foreskrifter, og beder de, der kommer til butikken, om at holde en fornuftig sikkerhedsafstand, og bruge håndsprit, siger salgschef Bjarne Obel.

Han fortæller, at der tilbydes levering hjemme hos kunden eller mulighed for afhentning udenfor butikken, ligesom der også er mulighed for at anvende webshoppen.

Opdeling i Sønderjylland

Hos Kaj Homilius ved Rødekro i Sønderjylland, hvor man primært beskæftiger sig med salg og servicering af landbrugsmaskiner og redskaber til landbruget, men også sælger og servicerer have- og parkmaskiner og har en velassorterede butik, holdes der også åbent.

- Ja, vi holder selvfølgelig åbent, fortæller Finn Homilius.

- Vi er opdelt i tre lokationer, udemontørerne går for sig selv og to mand arbejder om aftenen. Derudover arbejder vores lagermand og en sælger hjemmefra.

Hos Kaj Homilius har man indført det tiltag, at skal medarbejderne hente noget hos en anden afdeling, bliver det stillet udenfor i en kasse, så man undgår direkte kontakt.

- Det gælder også for vores udemontører, siger Finn Homilius.

Han forklarer, at der er opstillet stande med håndsprit, og at man overholder sikkerhedsafstand til og mellem kunderne, så de enkelte, der stadig kommer ind i butikken for at blive ekspederet, kan være trygge.

 - Og så holder vi telefonen åben 24 timer i døgnet, understreger han.  

Stadig masser af foder

Hos grovvare og foderbutikkerne rundt omkring i landet er der stadig åbent og varer på hylderne.

Som man kunne læse i Effektivt Landbrug i onsdags, holder NAG (Nordsjællands Andels Grovvareforening), der holder til i Helsinge, Borup og Dønnevælde i Nordsjælland, fortsat gang i salget af blandt andet foder og gødning, men naturligvis med fokus på at overholde de retningslinjer med hensyn til for eksempel afstand mellem ansatte og kunder, der er udstukket.

Også hos Land og Fritid er der fortsat mulighed for at handle foder og diverse udstyr i butikkerne. Mette Sehested, der er kommunikationschef hos DLG, der ejer Land og Fritid, oplyser, at butikkerne holder åbent efter de udstukne retningslinjer.

- Det vil sige, at der blandt andet er afstandsmarkeringer og mulighed for at spritte hænderne af.

- Herudover har vi sænket grænsen for, hvornår man kan få fri fragt på vores webshop fra 899 til 299 kroner, og i det omfang det kan lade sig gøre, kan man også lave aftale om, at vi stiller varerne udenfor butikken til afhentning.

Hun oplyser, at man fra DLG’s side har en klar holdning om, at de udstukne retningslinjer skal overholdes, både af de ansatte og kunderne. Og de der kan, arbejder hjemmefra.

- De enkelte butikschefer har frie rammer i forhold til, om man for eksempel skal banke på, før døren bliver låst op, fortæller hun.

majbritt@effektivtlandbrug.dk
telefon +45 61 22 60 40

Læs også