bannerPos

Maskinhandlere, grovvareselskaber og gårdbutikker holder fortsat åbent

Hos Kaj Homilius ved Rødekro, der primært beskæftiger sig med salg og servicering af landbrugsmaskiner og redskaber til landbruget, samt salg og servicering af have- og parkmaskiner og derudover har en velassorterede butik, holder de også åbent. Der tilbydes levering eller afhentning udenfor butikken, og medarbejderne er delt op på tre lokationer, der ikke har indbyrdes kontakt.

AF: MAJBRITT CHRISTENSEN

FAGJOURNALIST
18-03-2020 20:10
Landmænd og hobbyfolk kan indtil videre købe maskiner, reservedele, foder, værktøj og haveredskaber, ligesom der stadig udføres reparationer.

En rundringning til grovvareselskaber og maskinforhandlere i hele landet viser, at hjulene fortsat drejer rundt. Dog tager man de udstukne sikkerhedsforanstaltninger alvorligt, og  udover afspritning og behørig sikkerhedsafstand mellem såvel personale som kunder, tilbydes for eksempel hjemmelevering samt mulighed for afhentning af varer udenfor butikkerne, ligesom man flere steder, for de medarbejdere der ikke arbejder hjemmefra, opererer med skiftehold og opdeling af medarbejderne på flere lokationer.

Maskinhandelen kører på

Hos Sivertsen, maskinforhandler i Roskilde med tilhørende webshop, holder man indtil videre åbent men følger udviklingen fra dag til dag.

- Vi følger de udstukne foreskrifter, og beder de, der kommer til butikken, om at holde en fornuftig sikkerhedsafstand, og bruge håndsprit, siger salgschef Bjarne Obel.

Han fortæller, at der tilbydes levering hjemme hos kunden eller mulighed for afhentning udenfor butikken, ligesom der også er mulighed for at anvende webshoppen.

Opdeling i Sønderjylland

Hos Kaj Homilius ved Rødekro i Sønderjylland, hvor man primært beskæftiger sig med salg og servicering af landbrugsmaskiner og redskaber til landbruget, men også sælger og servicerer have- og parkmaskiner og har en velassorterede butik, holdes der også åbent.

- Ja, vi holder selvfølgelig åbent, fortæller Finn Homilius.

- Vi er opdelt i tre lokationer, udemontørerne går for sig selv og to mand arbejder om aftenen. Derudover arbejder vores lagermand og en sælger hjemmefra.

Hos Kaj Homilius har man indført det tiltag, at skal medarbejderne hente noget hos en anden afdeling, bliver det stillet udenfor i en kasse, så man undgår direkte kontakt.

- Det gælder også for vores udemontører, siger Finn Homilius.

Han forklarer, at der er opstillet stande med håndsprit, og at man overholder sikkerhedsafstand til og mellem kunderne, så de enkelte, der stadig kommer ind i butikken for at blive ekspederet, kan være trygge.

 - Og så holder vi telefonen åben 24 timer i døgnet, understreger han.  

Stadig masser af foder

Hos grovvare og foderbutikkerne rundt omkring i landet er der stadig åbent og varer på hylderne.

Som man kunne læse i Effektivt Landbrug i onsdags, holder NAG (Nordsjællands Andels Grovvareforening), der holder til i Helsinge, Borup og Dønnevælde i Nordsjælland, fortsat gang i salget af blandt andet foder og gødning, men naturligvis med fokus på at overholde de retningslinjer med hensyn til for eksempel afstand mellem ansatte og kunder, der er udstukket.

Også hos Land og Fritid er der fortsat mulighed for at handle foder og diverse udstyr i butikkerne. Mette Sehested, der er kommunikationschef hos DLG, der ejer Land og Fritid, oplyser, at butikkerne holder åbent efter de udstukne retningslinjer.

- Det vil sige, at der blandt andet er afstandsmarkeringer og mulighed for at spritte hænderne af.

- Herudover har vi sænket grænsen for, hvornår man kan få fri fragt på vores webshop fra 899 til 299 kroner, og i det omfang det kan lade sig gøre, kan man også lave aftale om, at vi stiller varerne udenfor butikken til afhentning.

Hun oplyser, at man fra DLG’s side har en klar holdning om, at de udstukne retningslinjer skal overholdes, både af de ansatte og kunderne. Og de der kan, arbejder hjemmefra.

- De enkelte butikschefer har frie rammer i forhold til, om man for eksempel skal banke på, før døren bliver låst op, fortæller hun.

majbritt@effektivtlandbrug.dk
telefon +45 61 22 60 40

Mykotoksiner i ensilagen kan forårsage dødsfald

Konsulent fra analysefirmaet Alltech anbefaler analyse af græsensilagen for at undgår mykotoksiner i køernes foder.

Glæder sig over stærk dokumentation for potentialet i biogas

Formanden for Biogasbranchen hilser rapporter om potentialet for biogas i Danmark yderst velkomment.

Hveden er godt i gang

KWS og BASF har etableret en demonstrationsmark, hvor strategier for vækstregulering og svampesprøjtning vurderes på tværs af seks forskellige sorter.

Regnvåd februar sænker foderudbyttet

Grundet den store vandmængde i februar er der meget vinterhvede, der er ødelagt. Den kommende omsåning med vårbyg betyder større omkostninger og lavere foderudbytte.

De første køer kommer nu på græs

Selvom kalenderen først lige er rykket frem til april, er de første besætninger så småt ved at gøre klar til at lukke køerne på græs. Vinteren har været mild, hvilket mange stedet har givet et stort græslag. Udfordringen bliver nu at få græsset i bund, så snart markerne kan bære.

Fejlklassificering af vandløb er roden til meget ondt

I det følgende opridses roderiet, set fra læserbrevsskribentens side, omkring kriterierne for at klassificere et vandløb som »kunstigt« eller »stærkt modificeret«, hvilket er forudsætningen for en vedligeholdelse, der sikrer imod oversvømmelser.

Udtagningsmoms – vær opmærksom på nye regler

Hvis man opfører bygninger til brug i sin momspligtige virksomhed, kan man trække moms fra på opførelsesudgifterne. Hvis man senere bruger bygningen til andre formål – for eksempel momsfri udlejning – skal den fratrukne moms betales tilbage lidt efter lidt. Denne regel og flere andre indenfor den såkaldte udtagningsmoms ændres – og det er vigtigt at være opmærksom for ikke at ende med en stor momsregning.

Selen bør indgå i gødningsplanlægningen af græs

Sundheden i besætningen kan øges, og der kan spares på indkøbte mineraler, hvis græsset gødes optimalt med selen.

Tid til etablering af fodergræs

Såningen af vårsæd er så småt kommet i gang, og dermed er det også tid for etablering af nyt fodergræs. En yderst vigtig disciplin, da der er tale om etablering af en afgrøde, der skal høstes på i måske 3-5 år.

Eksportørers advokat: Det bliver dyrt for Fødevarestyrelsen

Intern email til eksportkontrol-dyrlægerne viser, hvor stort et problem, at Fødevarestyrelsen har, mener advokat for eksportørerne, Hans Sønderby.
Side 1 af 1812 (36228 artikler)Prev1234567181018111812Next