Kritiseret styrelse vinder digitaliseringspris

Landbrugsstyrelsens satellitkontrol af landmændenes marker har vundet en pris, der hylder succesfulde digitaliseringer i den offentlige sektor.

Landbrugsstyrelsen, der igennem de senere år, har stået model til massiv kritik på grund af it-problemer, kan nu glæde sig over at være modtager af en pris, som hylder succesfulde digitaliseringer i den offentlige sektor. Landbrugsstyrelsens satellitkontrol af landmændenes marker løber nemlig med Innovationsprisen i årets uddeling af Digitaliseringsprisen. En pris der årligt uddeles til en offentlig institution eller myndighed, der markant har transformeret måden at tænke og løse sin opgave på.

Og det har satelitkontrollerne, da de afløser mere end 1.800 fysiske kontroller årligt. Den satellitbaserede kontrol har samtidig gjort det muligt at kontrollere samtlige marker, der får landbrugsstøtte. Da der kun var muligheden for fysiske kontrol, blev fem procent af markerne kontrolleret.

- Jeg er jublende glad og meget stolt over, at vi har fået den her anerkendelse. Det har krævet nytænkning både juridisk, teknologisk og kulturelt at komme i front på digitaliseringen, siger underdirektør i Landbrugsstyrelsen Franci Johansen, der fortæller, at omstilling dog ikke har været helt gnidningsfri.

- Det har været lidt af et teknologisk kvantespring for os, og udviklingen har heller ikke været uden problemer. Til gengæld har den satellitbaserede kontrol stadig et enormt potentiale for os, og derfor er jeg glad for, vi kastede os ud i projektet, siger Franci Johansen.

Digitaliseringsprisen 2021 er et initiativ fra Digitaliseringsstyrelsen, Danske Regioner, Djøf, Rambøll, DANSK IT og Charlie Tango.

Digitaliseringsprisen er, med undtagelser af 2008 og 2013, blevet uddelt siden 2004.

Læs også