Sådan giver man skattefrie julegaver til medarbejderne

Gaver for mere end 1.200 kroner i 2021 betyder, at hele beløbet skal beskattes - dog kan man holde julegaven på højst 900 kroner ude af regnestykket, oplyser Skat.

Jo større gave, jo bedre! Sådan tænker du måske umiddelbart om årets julegave. Men når det handler om julegaver mellem virksomhed og ansatte, skal man være opmærksom på, at gaver fra arbejdsgiver til medarbejdere er skattepligtige.

Der er dog en bagatelgrænse. I år ligger grænsen på 1.200 kroner pr. medarbejder, oplyser Skat.

Så du kan som arbejdsgiver skattefrit give dine medarbejdere påskønnelser og gaver til en værdi af 1.200 kroner i år. Giver du en jule- eller nytårsgave, tæller værdien af den med – dog ikke hvis det er en tingsgave med en markedsværdi på ikke over 900 kroner inklusiv moms (2021) – så er selve jule- eller nytårsgaven nemlig skattefri. Også selv om bagatelgrænsen på 1.200 kroner samlet set er overskredet. Men ellers er grundreglen, at overstiger den samlede gaveværdi 1.200 kroner, skal hele beløbet beskattes.

Arbejdsgiveren kan i øvrigt trække hele udgiften fra som driftsomkostninger.

Gavekort er en gråzone

Hvis virksomhedens navn og/eller logo er påført gaven, og hvis den koster under 100 kroner eksklusiv moms, anses gaven som udgangspunkt for at være en reklamegave. Det giver ret til fuldt momsfradrag. I alle andre tilfælde er der ingen fradragsret for moms.

Hvis man som arbejdsgiver giver kontanter til medarbejderne, er der ikke en skattefri bagatelgrænse. Dog kan et gavekort, der gives i stedet for naturalier eller en tingsgave – for eksempel gavekort til en vase eller til en ansigtsbehandling – efter omstændighederne anses for et naturaliegode, såfremt gavekortet ikke kan konverteres til kontanter.

Sidst, men ikke mindst har et flertal i Folketinget i forbindelse med finansloven 2021 vedtaget en midlertidig regel, som betyder, at en arbejdsgiver i år kan udstede et skattefrit gavekort på 1.200 kroner til oplevelsesindustrien. Kortet skal senest være givet den 31. december.

Læs også