Alm. Brand Group laver tiltag og forsikringer målrettet landbruget

Alm. Brand Group styrker indsatsen over for landbruget. Det sker med forsikringer samt skadesforebyggende og bæredygtighedsmæssige tiltag tilpasset de særlige behov, et landbrugserhverv i omstilling står med.

Alm. Brand Group tilbyder nu landbrugsforsikringer via bankassurancesamarbejdet, hvilket ifølge forsikringskoncernen er en mulighed, som er opstået efter sammenlægningen af Alm. Brand og Codan i foråret, lyder det i en pressemeddelelse.

- Op imod hver anden landbrugskunde i Danmark er kunde i en af de knap 30 banker og sparekasser, der indgår i vores bankassurance-samarbejde. På baggrund af Alm. Brands lange erfaring og stærke kompetencer indenfor landbrug har vores mange partnerbanker efter sammenlægningen efterspurgt Alm. Brand-brandet til deres landbrugskunder. Det ser vi et stort potentiale i, og vi er rigtig stolte af, at bankerne viser os den tillid at henvise deres landsbrugskunder til os, siger Kim Bai Wadstrøm, som er koncerndirektør med ansvar for Bankassurance i Alm. Brand Group.

- Via et tæt samarbejde mellem landbrugsassurandørerne og landbrugsrådgiverne i bankerne opnår vi mulighed for, at rådgiverne bringer os i spil i rette tid og på rette sted og på den rigtige måde. Det kan for eksempel være, når landbrugsrådgiveren og kunden taler om en ny maskine til gården, før det egentlige køb, forklarer Kim Bai Wadstrøm.

- Landbruget er i stigende omfang fokuseret på at undgå skader, og interessen for skadesforebyggende tiltag målrettet branchen er derfor i vækst. Sammen med en række tætte samarbejdspartnere har vi udviklet en række skadeforebyggende og bæredygtighedsmæssige tiltag, som vi fra begyndelsen af det nye år tilbyder landbrugskunderne i tillæg til selve forsikringerne, tilføjer Kim Bai Wadstrøm.

Tilbuddet vil blandt andet indeholde:

  • Et skadeforebyggelsestjek, som bliver leveret af Alm. Brands egne specialister samt en løsning med personalarmer, områdealarmer og brandalarmer udviklet i samarbejde med G4S, som via Erhvervssikring er støttet af Østifterne.
  • En beredskabsplan udviklet til det enkelte landbrug i tæt samarbejde med kunden.
  • Et udvidet arbejdsskadetjek fra Seges, som handler om at undgå arbejdsskader og nedslidning for medarbejdere og ejer.
  • En forsikring af sygedriftstab målrettet landbrugeren, leveret af Alm. Brand.
  • Et digitalt klimaværktøj fra Seges, hvor det enkelte landbrug kan beregne klimabelastningen for hele sin landbrugsproduktion. Med værktøjet kan landmanden beregne bedriftens aftryk, og hvordan ændringer i for eksempel fodring, markdrift eller investeringer kan påvirke klimaaftrykket.


 

Læs også