bannerPos

Digitale Danish Agro

Der er nu over 1.000 FieldSense vejrstationer på danske landbrugsbedrifter. Foto: Erik Hansen
13-02-2020 09:00

Danish Agro-koncernen er nået langt med sin digitaliseringsstrategi, der blev lanceret i 2018, hvor digitale værktøjer til landbruget blev gjort til et strategisk fokusområde.

Især går koncernen efter innovative løsninger, som vil kunne hjælpe landmændene i hverdagen og i fremtiden.

- Her er vores investering i FieldSense et rigtig godt eksempel. FieldSense-vejrstationer har været en stor succes, og i dag står der 1.000 vejrstationer på landmændenes marker i Danmark. Det giver landmanden stor vejrmæssig indsigt, samtidig med at vejrdataene sammenholdt med satellitbilleder i FieldSense-platformen er med til at sikre udarbejdelse af endnu mere værdifulde tildelingskort til præcisionslandbrug. Vejrstationerne er nu også godt på vej ind på vores øvrige markeder i for eksempel Sverige, Finland og Estland, fortæller koncernchef Henning Haahr.

Lagerstyring og markscanner

Han nævner også investeringen i Grainit-app’en til lagerstyring af afgrøder, gødning, planteværn, foder, m.v., og det nye skud på stammen, samarbejdet med det canadiske firma SoilOptix.

Her er der tale om analyseredskab, som via en scanner monterer på en ATV’er måler baggrundsstrålingen fra markens jordlag. De målte data analyseres via matematiske modeller og kalibreres med få traditionelle fysiske jordprøver, som også tages fra køretøjet. Tilsammen giver dette et præcist billede af markens tilstand på mere end 20 parametre, herunder tekstur, pH, fosfor, kalium, magnesium, bor, kobber, mv.

Danish Agro prøvekører for tiden en ATV med SoilOptix-scanneren, og systemet vil være klar til at blive tilbudt de danske landmænd senere på året.

eh

Mild vinter har gavnet europæisk hvede

Vi står overfor en lavere hvedeproduktion i Europa efter voldsomt nedbør hen over efterår gjorde det vanskeligt for europæiske landmænd at så hvede. Til gengæld har vi frem til nu haft en mild vinter, hvilket trods alt har gavnet den hvede der er blevet sået.

Det er ikke landmandens opgave at bevise sin egen uskyld

»Blokerende fejl« i landbrugets EU-ansøgning er med til at vende bevisbyrden om, og det er klart ulovligt – skriver Bæredygtigt Landbrugs chefjurist.

Amerikanske kødpriser rykker op

Nu ser det ud til at de amerikanske kødpriser langt om længe kan følge trop med de prisstigninger vi har oplevet her i Europa siden starten af 2018. Kina har således nu officielt tilladt import af blandt andet fjerkræ fra USA.

Interview skal være med til at sikre et vellykket generationsskifte

Når generationsskiftet sker inden for familien, stilles der ekstra store krav til processen. Østdansk Landboforening & Sagro har udviklet en ny model til at interviewe deltagerne i generationsskiftet for at sikre et succesfuldt skifte, fremgår det af ostdansk.dk.

Omdan din virksomhed til et selskab og udskyd skatten

Særligt for svineproducenter kan der være en skattemæssig gevinst i at omdanne sin virksomhed til et ApS eller A/S, vurderer rådgivningsselskab. Netop nu kan omdannelsen klares skattefrit. 
Side 1 af 1773 (35441 artikler)Prev1234567177117721773Next