bannerPos

Digitale Danish Agro

Der er nu over 1.000 FieldSense vejrstationer på danske landbrugsbedrifter. Foto: Erik Hansen
13-02-2020 09:00

Danish Agro-koncernen er nået langt med sin digitaliseringsstrategi, der blev lanceret i 2018, hvor digitale værktøjer til landbruget blev gjort til et strategisk fokusområde.

Især går koncernen efter innovative løsninger, som vil kunne hjælpe landmændene i hverdagen og i fremtiden.

- Her er vores investering i FieldSense et rigtig godt eksempel. FieldSense-vejrstationer har været en stor succes, og i dag står der 1.000 vejrstationer på landmændenes marker i Danmark. Det giver landmanden stor vejrmæssig indsigt, samtidig med at vejrdataene sammenholdt med satellitbilleder i FieldSense-platformen er med til at sikre udarbejdelse af endnu mere værdifulde tildelingskort til præcisionslandbrug. Vejrstationerne er nu også godt på vej ind på vores øvrige markeder i for eksempel Sverige, Finland og Estland, fortæller koncernchef Henning Haahr.

Lagerstyring og markscanner

Han nævner også investeringen i Grainit-app’en til lagerstyring af afgrøder, gødning, planteværn, foder, m.v., og det nye skud på stammen, samarbejdet med det canadiske firma SoilOptix.

Her er der tale om analyseredskab, som via en scanner monterer på en ATV’er måler baggrundsstrålingen fra markens jordlag. De målte data analyseres via matematiske modeller og kalibreres med få traditionelle fysiske jordprøver, som også tages fra køretøjet. Tilsammen giver dette et præcist billede af markens tilstand på mere end 20 parametre, herunder tekstur, pH, fosfor, kalium, magnesium, bor, kobber, mv.

Danish Agro prøvekører for tiden en ATV med SoilOptix-scanneren, og systemet vil være klar til at blive tilbudt de danske landmænd senere på året.

eh

- Vi har stadig 18 procent vand i hveden enkelte steder

Hveden er stadig umoden i enkelte pletter rundt i marken, men ellers er høsten godt i hus hos Torben Kuhr nær Gjern i det midtjyske. Han vurderer, at udbytterne er tilfredsstillende, men ikke over middel.

Prognose: 1,6 millioner flere producerede svin i år

Landbrug & Fødevarer forventer i en spritny prognose, at antallet af producerede svin i år vil stige med 1,6 millioner stk. i forhold til 2019.

Test af maskiner skal forbedre høsten af græs til fremstilling af protein

En vellykket test af to forskellige høstteknikker skal nu give input til udvikling af den mest optimale metode at høste græs på, når det skal bruges til at fremstille protein til foderstof.

Det er op ad bakke med de frivillige BNBO-aftaler

Det kniber – som mange nok havde ventet – med at nå til enighed mellem landbrug og kommuner om, hvad »fuld erstatning« er, når det kommer til pesticidfri drift i BNBO. Østjysk kommune har nu sendt opgivende brev til miljøminister. Et brev formand for Odder-Skanderborg Landboforening, Jens Gammelgaard, også har skrevet under på.

Dyrenes Beskyttelse er bekymret for varme dyretransporter

Dyrenes Beskyttelse langer igen ud efter eksportører af smågrise. Grisene lider i varmen under transporterne ned gennem Europa, lyder det. Brancheorganisation: Vi har ingen interesse i at levere lidende dyr til kunderne.

Syre er et nødvendigt våben mod fremtidens tarmbetændelser

Skæringsdagen for fravænning uden medicinsk zink i foderet nærmer sig med hastige skridt, og der er udsigt til en af de større udfordringer i branchen. Forberedelsen til fremadrettet forebyggelse og håndtering af fravænningsdiarré er derfor højaktuel. To af branchens rådgivere betragter syre som et hjælpestof, der med sikkerhed vil indgå som en del af løsningen.
Side 1 af 1896 (37908 artikler)Prev1234567189418951896Next