bannerPos

Økologer tjente dobbelt så meget

Mælkeproducenternes overskud efter ejeraflønning var i 2019 400.000 kroner for konventionelle bedrifter og 850.000 kroner for økologerne, viser en ny analyse fra Seges. Arkivfoto
16-09-2020 11:02

Mælkeproducenternes overskud efter ejeraflønning var i 2019 400.000 kroner for konventionelle bedrifter og 850.000 kroner for økologerne. Det er i den høje ende i forhold til de seneste 10 år, vurderer Seges i en ny analyse.

I 2019 havde den gennemstilige konventionelle mælkeproducent 230 årskøer, mens den gennemsnitlige økologiske mælkeproducent havde 200.

- Selvom økologerne har færre årskøer, har de en større aktivmasse på 39 millioner kroner bundet i produktionen, hvor det for konventionelle bedrifter kun er 36,8 millioner kroner, oplyser Seges.

De seneste år har aktiverne og gælden pr. årsko været faldende.

Løn steget

Kapacitetsomkostningerne er ifølge analysen steget. Lønnen steg med 8,4 procent pr. årsko, og hektartilskuddet faldt med 8 procent pr. hektar. Desuden var prisen for konventionel mælk lidt lavere.

Til gengæld har der været produktivitetsforbedringer i stalden og et bedre resultat i marken. Det har løftet resultatet op over 2018-niveauet.

e mere i rapporten »Økonomiske resultater for bedrifter med hovedproduktion mælk i 2019« på Landbrugsinfo.dk.

mip

Seges: Ikke den første sag

Der har tidligere været lignende sager, hvor landmænd i retten både er dømt og frikendt for fejl begået af deres konsulenter, lyder det fra Troels Toft, plantedirektør i Seges.

Landmand slipper for at bøde for rådgivers fejl

En fejl i gødningsregnskabet begået af landmandens konsulent betød anklage for overgødskning og en bøde på 16.000 kroner. Konsulenten tog på vegne af landmanden sagen til retten, og landmanden er nu frikendt. - Historisk afgørelse, lyder det fra konsulenten, Vagn Lundsteen.

Videoer om so-overlevelse

Seges Svineproduktion og dyrlæge Andreas Birch fra Ø-Vet belyser i et samarbejde, hvor det er bedst at skride ind for at forebygge en lav so-overlevelse. Det kan man høre om i nye videoer fra Svineproduktion.dk.

Indgå forpagtningsaftaler hvis du ikke kan stå for presset

Sprøjteforbud i BNBO er »tvangs-økologisering«, lyder det fra forening, der har lagt sag an mod staten for tiltaget. Foreningen opfordrer landmænd til tage deres forholdsregler, hvis de alligevel vælger at skrive under på »frivillige« aftaler med kommunerne om pesticider.

Jysk vil snart kun have træ fra FSC-skov

Alle nye træprodukter i Jysk skal være produceret af FSC-certificeret træ fra 1. januar 2022. Ved udgangen af 2024 vil alt træ brugt til møbelkædens produkter være FSC-certificeret.

Majs er kommet i fokus

Flere nye tilfælde med afrikansk svinepest er hen over ugen blevet konstateret i Tyskland. Det er dog ikke kun den afrikanske svinepest, der bekymrer landbrugsmarkedet. Det samme gør udviklingen i den globale forsyningssituation for majs, hvor den ene produktionsnedskrivning følger efter den anden.

I skovens dybe stille ro…

Naturen kan lindre og give psykisk sårbare ro. Et flertal i Folketinget vil nu hjælpe flere psykisk sårbare ud og få glæde af naturen gennem et partnerskab mellem Miljøstyrelsen og Landsforeningen Sind.

Barkbiller koster skovejere kassen

Skovbruget i Centraleuropa er hårdt ramt af billeangreb og oplever store tab. Skovdyrkerne opfordrer danske skovejere til at holde godt øje med angreb i bevoksningerne.

Forventer normalt marked

Skovfoged Klaus Lindhardtsen har positive forventninger til de kommende måneder.
Side 1 af 1924 (38478 artikler)Prev1234567192219231924Next