Vokseværk i landbruget stiller krav til leverandørerne

Når dansk landbrug udvikler sig, så skal leverandørerne gerne kunne følge med. Udviklingen går stærkt i øjeblikket, og Brdr. Thorsen Maskincenter følger med.

- Vores holdning er, at man selvfølgelig støtter op om de lokale skuer, siger Klaus Andersen.

Hos Brdr. Thorsen Maskincenter går størstedelen af det daglige arbejde med at servicere og rådgive danske landmænd, så de kan klare alle tænkelige udfordringer i marken og på bedriften generelt.

- Det er spændende at være en del af en fødevareklynge, som er i konstant udvikling. Det stiller nogle krav til os som leverandører, og vi sørger hele tiden for at have produkter på hylden, som understøtter den moderne landbrugsvirksomhed. Det gør vi blandt andet med et netværk af maskincentre fordelt i Midt-, Nord- og Østjylland, fortæller afdelingsleder og salgschef hos Brdr. Thorsen, Nykøbing Mors, Klaus Andersen.

En strukturudvikling i landbruget, der har fuld fart på, betyder også, at maskinhandleren hele tiden skal være oppe på dupperne, fortæller Klaus Andersen.

- Landbrugene bliver utroligt store, og der er sket en markant udvikling i forhold til for bare fire-fem år siden. Det betyder, der skal noget andet grej til, men også, at man kan sige, at det er endnu mere professionelle folk, vi har med at gøre. Så der skal virkelig hænges i, fastslår afdelingslederen, der dog heller ikke står af vejen for mindre opgaver, selvom kunderne generelt har haft vokseværk.

- Der ringer da en gang imellem en kunde og spørger, om jeg kan skaffe et spejl til hans gamle traktor, og det kan jeg selvfølgelig godt. Der er mange måder at drive forretning på, og nogle vil ikke røre ved ting, der er så gamle, men vi lægger en ære i at servicere vores kunder bedst muligt, uanset hvad de er på udkig efter, fastslår han.

I bestræbelserne på at kunne servicere sine lokale kunder endnu bedre, glæder Klaus Andersen sig over, at det efter længere tids søgen endelig er lykkedes at få hyret en lokal montør, Mads Mark, til afdelingen på Mors.

- Vi er pavestolte over, at vi har fået en lokal montør ansat. Så uanset hvor du bor i vores område, er vi klar til at hjælpe dig 24/7 med dygtige og engagerede medarbejdere i veludstyrede servicevogne, siger afdelingslederen.

Klar til dyrskuer

Traditionen tro er Brdr. Thorsens Mors-afdeling på plads på Fjerritslev Dyrskue, mens Dyrskuet Thy-Mors også er et fast stop på tour-planen.

- Vores holdning er, at man selvfølgelig støtter op om de lokale skuer, siger Klaus Andersen, der bestemt også ser værdi i at være til stede på dyrskuepladsen.

- Det er selvfølgelig altid svært at sige, hvad der ville ske, hvis ikke vi var på plads på dyrskuerne, men det plejer at give anledning til nogle gode snakke, og det hænder da også, at vi pludselig får forespørgsler fra folk, der ikke handler hos os i forvejen. Så vi tror på, at det giver et eller andet, fortæller han.

På dyrskuepladsen i Fjerritslev får de besøgende mulighed for at opleve et bredt udvalg Massey Ferguson-traktorer, samt et udpluk af de andre produkter, som Brdr. Thorsen forhandler. Blandt andet maskiner fra Kverneland, tipvogne fra Hummel og Western, samt fuldfodervogne fra Siloking.

- Vi vil gerne fortælle, at Brdr. Thorsen er en lokal maskinhandler, uanset hvor du bor i det nordjyske, så er vi ikke længere væk end telefonen. Vi tilbyder hele maskinpaletten: fra marken pløjes til den skal høstes, samt de maskiner der bruges i forbindelse med fodring med mere. Derudover har vi et af markedets bedste og mest variable finansieringsløsninger, siger Klaus Andersen.

Læs mere om Dyrskuer 2024

Dyrskuerne er et vigtigt samlingspunkt for lokalsamfundene på landet. Samtidig kan det være en stærk indgang til landbruget. Her er alt, hvad du skal vide om årets dyrskuer.

Læs mere her

Læs også