Mød sønderjyske kvægspecialister på skuet

Sønderjysk Kvægpraksis er både dyrlæger, rådgivning og kurser – en kombination, der kan opleves på Det Sønderjyske Fællesdyrskue, hvor virksomheden er blandt udstillerne.

Hvis man tager turen rundt på dyrskuepladsen i Aabenraa i forbindelse med årets sønderjyske fællesdyrskue, vil man kunne møde Sønderjysk Kvægpraksis, der til dagligt holder til i Løgumkloster

Historien om Sønderjysk Kvægpraksis startede tilbage i 2020, hvor kvægdelen blev udskilt fra Dyrlægecentralen Sydvest A/S, der forinden havde serviceret kvægbruget i Sydvestjylland i over 50 år.

De otte dyrlæger rykker hver dag ud og servicerer kvægbruget i det sydvestjyske, og betjener omkring godt 25.000 køer plus ungdyr fordelt på cirka 100 landmænd – alle med rådgivningsaftaler. Dertil kommer mindre malkekvægs-, kødkvæg- og hobbybesætninger. Praksisområdet dækker en radius af cirka 50 km omkring Løgumkloster.

Nærvær, samspil og faglig ekspertise er noget der er kendetegnende i det daglige arbejde ude hos de lokale kvægbrugere. Normalt er der to dyrlæger tilknyttet den enkelte bedrift, så det altid er et kendt ansigt, den enkelte landmand møder, når en dyrlæge besøger bedriften.

Sønderjysk Kvægpraksis er derudover også partnere i Dyrlæger & Ko, der et fagligt fællesskab med godt 125 kvægdyrlæger, der tilsammen dækker omkring 1.800 besætninger på landsplan.

Her er det seneste nye tiltag Healthy Cow - et nyopstartet selskab under Dyrlæger & Ko, der tilbyder en række produkter til kvægbruget – blandt andet mælkepulver og produkter til klovpleje.

På fredag og lørdag vil man kunne møde dyrlægerne fra Sønderjysk Kvægpraksis helt tæt på i forbindelse med Det Sønderjyske Fællesdyrskue i Aabenraa, hvor de er blandt udstillerne.

Se mere på www.sønderjyskkvægpraksis.dk.

Læs også