4H har fast plads på dyrskuet

Ponyridning hos 4H er et sikkert hit. Foto: Jesper Hallgren

Vanen tro har 4H sit eget område på Dyrskuepladsen, hvor der vil være mange forskellige ting på programmet. Dyreglade udstiller deres dyr, og alle tre dyrskuedage er der en række forskellige aktiviteter, der er målrettet til børn.

Her vil der således traditionen tro blandt andet være ponyridning, som altid er et hit blandt de yngre børn. Og hos 4H er børnene i centrum.

4H er således en medlemsstyret børne- og ungdomsorganisation, der er drevet af frivillige og har rødder i landbruget.

100-års jubilæum

Organisationen blev startet omkring 1900 i USA og tog sin begyndelse i Danmark i 1924. Dermed har 4H 100-års jubilæum i Danmark i år.

Foreningen arbejder ud fra princippet »learning by doing« og tilbyder fritidsaktiviteter, der giver børn og unge kompetencer inden for demokratiforståelse og aktiviteter med mad, natur og dyr.

4H er en landsdækkende organisation med cirka 50 klubber fordelt ud over landet. Klubberne tilbyder aktiviteter, der skaber selvstændige, nysgerrige og ansvarlige børn og unge.

Hvad står 4H for?

  • Hånd – En flittig hånd: I 4H tror vi på, at børn og unge lærer bedre ved at arbejde konkret og praktisk.

  • Hoved – Et kvikt hoved: I 4H lærer vi hele livet og gennem alle sanser ved at gøre læring til leg og leg til læring.

  • Hjerte – Et varmt hjerte: 4H’s aktiviteter er lokalt og nært forankrede. En aktivitet afhænger af og bestemmes af de børn, unge og voksne, der deltager i aktiviteten.

  • Helbred – Et godt helbred: I 4H mener vi, at et aktivt liv og gode kostvaner giver et sundt liv.

Kilde: 4h.dk

Læs også