Danish Agro: Vil hjælpe landmanden med CO2-regnskabet

Klima og miljø fylder meget i landbruget – også hos Danish Agro, der står klar med klimabevidste produkter.

Danish Agro står klar med kaffe og kringle til landmændene, når Agro Nord slår dørene op.

- Det har både vi og de glædet sig til, fortæller Benny Hansen, distriktschef i Himmerland, Danish Agro og tilføjer, at de har været med i alt den tid, der har været Agro Nord.

Siden sidst har Danish Agro opkøbt Himmerlands Grovvarer.

- Det er første gang vi skal stå på stand sammen med dem. Og vi glæder os til, at vi kan lave noget godt sammen, siger Benny Hansen.

Han understreger også, at med opkøbet af Himmerlands Grovvarer er der i Vesthimmerland nu fuldt sortiment og åbent hele tiden.

- Det er vi glade for og det vil vi også gerne fortælle om, siger han.

Klimaet spiller en rolle

En anden ting, Danish Agro står klar til at fortælle om på Agro Nord, er en ny kraftfoderblanding beregnet til højtydende malkekøer i robotbesætninger.

- Vi har lavet noget nyt robotkraftfoder, Milca Amina Pro, som er uden sojaskrå, fortæller Benny Hansen og uddyber:

- Det er for at være mere miljøbevidste og hjælpe landmanden med hans CO2-regnskab.

I det hele taget fylder det meget hos Danish Agro, at de hjælper landmanden med at være miljøbevidst.

- Vi har lavet en ny bæredygtig plastik »Triosun«, som er genbrugsfolie – og igen noget, der gør, at det hjælper på landmandens CO2-regnskab, påpeger Benny Hansen og fortsætter:

- Førhen skulle vi altid sælge nyt plastik, da det kunne holde bedst, men nu er det i en anden grøft, hvor man skal genbruge.

Mere fiber til kalvene

Der er også tænkt på kalvene. Og Dansih Agro har blandt andet udviklet nyt kalvefoder til småkalve fra fødsel til tre måneder.

- Vi har lavet noget nyt foder med hø i for at lave noget struktur og give bedre ædelyst for at få dem til at optage noget mere. Det giver større tilvækst, fortæller Benny Hansen.

Kalvefoderet er blevet afprøvet i forskellige besætninger, og erfaringer, landmændene kommer tilbage med, viser ifølge Benny Hansen, at det virker.

Græsser til de nordjyske jorde

Danish Agro vil ligeledes præsentere lokalt udviklede græsblandinger – specielt udviklet til nordjyske jorde.

I blandingerne er der nogle af de mere specielle sorter, der ifølge Benny Hansen ikke anvendes så ofte som Timothe og blodkløver.

- Det er blandinger, der egner sig til de jorde, vi har her for at få så højt udbytte som muligt, forklarer Benny Hansen og tilføjer:

- Det er igen med CO2 – jo bedre de udnytter jorden jo højere udbytte og mindre udledning.

 

Mød Danish Agro stand 315

 

 

Læs også