Masser af udstillere i og udenfor ringen

Det Sønderjyske Fællesdyrskue er kendetegnet ved mange dyr i ringen til bedømmelse – og udenfor ringen kan omkring 150 udstiller indenfor mange brancher og forretningsområder opleves og besøges.

Masser af flotte malkekøer vil igen i år indtage dyrskuepladsen ti bedømmelse i ringen. Arkivfoto

Udvælgelsen, klargøring og træning har formentlig været i gang længe hos de mange dyreudstillere, der også i år finder vej til dyrskueringen på Det Sønderjyske Fællesdyrskue i Aabenraa.

Ikke mindst det store antal malkekøer, der pr. tradition er på dyrskuet, plejer at give både et flot skue, men også intense bedømmelser, når de højeste point skal gives til enkeltdyr, par og besætningsgrupper.

Og hér vil spændingen blandt andet samle sig om den prestigefyldte titel som årets Miss Malkeko, der er den fornemmeste titel en ko kan opnå på dyrskuet.

Også inden for både kødkvæg og heste, står skuet stærkt med flere racer indenfor hver.

Lidt mindre er gruppen af udstillere inden for får og geder, men det gør dog hverken konkurrencen eller bedømmelsen mindre interessant. Det er få dyr, men i topklasse.

Spændende stande

Omkring 150 udstillere inden for mange brancher vil kunne ses og opleves på dyrskuepladsen i forbindelse med skuet.

Mange stande vil være landbrugsrelaterede, hvor der blandt andet vil kunne opleves landbrugsmaskiner, rådgivning, fødevarer, uddannelse, finansiering, foderstof og meget mere.

Også andre brancher vil være repræsenteret. Blandt andet den politiske verden, energibranchen, håndværk, biler og transport, natur, jagt og meget mere.

Det Sønderjyske Fællesdyrskue løber af stablen på fredag og lørdag den 3. og 4. juni. Begge dage fra kl. 9.00 – 17.00.

Læs også