Flotte dyr blev vist frem i Løgstør

Løgstør Dyrskue blev en succes med solskin, flotte dyr og glade udstillere.

Vejret var med Løgstør Dyrskue, hvor der var en flot dyreudstilling. Foto: Jørn Bloch Ved seniorerne vandt Amalie Nielsen mønstringskonkurrencen for kødkvæg, som hun deltog i for første gang. Blandt konkurrenterne var ifølge næstformanden for Løgstør Dyrskue et par meget garvede mønstre, som hun slog. Foto: Jørn Bloch Ved juniorerne vandt Storm Laue Bjerregård over lillebror Sverre i mønstringskonkurrencen for kødkvæg.
Bedste ældre Holstein og 24 point: Goldsun x D Dundee, Lille Skovsgaard, St. Binderup Bedste yngre Holstein: Callen x W H Riman, Andreas M Haugaard, Aalestrup Bedste Jerseyko: Casino x DJ Zuma, Lille Skovsgaard, St. Binderup Bedste kvie: Warrior Red x Goldrush, Mini Hood Holstein, Løgstør Bedste hest og 24 point: Hoppe af Jysk Race, Gunda og Hans Jørgen Knudsen, Thorup Bedste han- og hundyr: Hereford, Tamu ved Jørn Bloch, Ranum Bedste kødkvægsbesætningsgruppe: Hereford, Tamu ved Jørn Bloch, Ranum Bedste får: Suffolk, Casper Jensen, Videbæk

- Skuet var rigtig godt besøgt, besøgstallet er ukendt, men flere ølankere gik tør før beregnet, men de kom hurtigt op at køre igen, fortæller Jørn Bloch, næstformand for Løgstør Dyrskue.

Han beretter desuden om, at vejret var perfekt hele dagen med høj sol og en frisk brise ude fra Limfjorden.

- Løgstør Dyrskue er et lille lokalt dyrskue støttet af Agrinord. Det ligger altid i uge 24 sammen med Løgstør byfest, forklarer Jørn Bloch og fortsætter:

- Der var en pæn maskinudstilling samt andre udstillere, hvor i blandt der var lokale erhvervsdrivende, erhvervsskolerne, den lokale friskole med flere.

Derudover var der på dyrskuet flere opvisninger blandt andet med folkedans, gymnastik og Vesthimmerlands Politihundeforening.

Erfarne mønstre måtte se sig slået

De mange ærespræmier, skænket af blandt andet erhvervslivet i og omkring Løgstør og de forskellige raceforeninger, var der i alt 51 malkekvæg fra otte udstillere, 10 kødkvæg fra fire udstillere, 15 heste fra ni udstillere, 22 får fra fem udstillere samt 19 kaniner fra syv udstillere, som var mødt op for at kæmpe om.

- Dyreudstillingen var efter et par uden dyrskue rigtig flot, understreger Jørn Bloch.

Udover at være næstformand for dyrskuet var han også med som udstiller af Hereford-kødkvæg. Og han var ikke alene om at vise dyrene frem. Jørn Bloch er nemlig landbrugsleder hos Tamu, der holder til på Vitskøl Kloster i Vesthimmerland.

- Tamu er et skolesystem for unge mennesker, der har haft svært ved at finde fodfæste på arbejdsmarkedet, forklarer Jørn Bloch og tilføjer:

- Jeg havde mine elever med på dyrskuet, og en af dem vandt mønstringskonkurrencen blandt kødkvæg, blandt konkurrenterne var faktisk et par meget garvede mønstre, som hun slog.

Derudover kunne både elever og Jørn Bloch tage titlerne bedste han- og hundyr, samt bedste kødkvægsbesætningsgruppe med hjem.

Det er i det hele taget en glad næstformand og udstiller, der har svært ved at få armene ned efter et mere end veloverstået dyrskue.

- Jeg hænger stadig oppe i luften af glæde, fastslår han.

 

Læs også