- Jeg blev forelsket ved første øjekast

Et blik og Stine Würtz Frandsen var solgt til racen Murray Grey. På Kimbrerskuet stiller hun med hele sin besætning.

Stine Würtz Frandsen elsker sine kødkvæg, og det gør veninden Mia Lassen også. - Det her, det er min hobby, mit frirum, og her jeg går ud og slapper af, siger Stine Würtz Frandsen. Hun har altid været vant til køer, og en drøm om at få sine egne kødkvæg bragte hende forbi Murray Grey. Besætningen består lige nu af fire dyr, tre køer og en kalv. I år tager jeg alle fire med til Kimbrerskuet, og en af dem, Ofelia, fik 24 point i Herning i sommers og blev både bedste Murray Grey hundyr og bedste Murray Grey, fortæller Stine Würtz Frandsen.

Det var kærlighed ved første blik, da Stine Würtz Frandsen blev fanget af, hvad hun selv kalder et par fantastiske dådyrøjne.

Hun var til Landsskuet, som hjælper med sin brors malkekøer. Året var 2016, og hun havde hørt, at en ny race havde debut på skuet det år – Murray Grey.

- Jeg blev forelsket ved første øjekast. Jeg faldt for deres fantastiske dådyrøje, fortæller den 32-årige Stine Würtz Frandsen.

Stævnemøde med Murray Grey

Stine havde fra barnsben været vant til malkekøer og senest kødkvægsracen Limousine, som hendes forældre tidligere havde. Hun drømte om kødkvæg, og havde det ikke været for et stævnemøde med Murray Grey var det måske også endt med Limousine.

- Jeg ville gerne have kødkvæg og synes, det lød spændende med den nye race i Danmark. Samtidig stammer racen fra Australien, som jeg har en forkærlighed for. Og så minder deres hovedform nok også meget om Limousine, siger Stine glad.

Kærligheden varer ved

Der er ingen tvivl om, at kærligheden har holdt ved, siden de første to Murray Grey-dyr kom til i 2017, efter Stine havde købt ti embryoner, og Würtz Murray Grey blev en realitet.

I dag har hun en lille besætning på fire dyr, tre generationer, tre køer og en kalv, på sine forældres ejendom nord for Hobro.

- Det her, det er min hobby, mit frirum, og her jeg går ud og slapper af, siger Stine, som er uddannet fysiurgisk hundemassør og inden længe tager samme uddannelse til heste samtidig med, at hun arbejder i treholdsskift ved Rockwool i Hobro.

Topdyr i Herning

Første gang Stine Würtz Frandsen trak en af hendes brors malkekøer i ringen på Landsskuet, gik der et sus igennem hende.

- Det her, det skal jeg selv prøve engang, fortæller Stine, som pludselig fik barndomsminderne med en pony på Hobro Dyrskue i frisk erindring.

- 2019 var første gang, jeg udstillede mine egne kødkvæg. Både på Landsskuet og på Kimbrerskuet. Og i år tager jeg alle fire med til Kimbrerskuet, og en af dem, Ofelia, fik 24 point i Herning i sommers og blev både bedste Murray Grey hundyr og bedste Murray Grey, fortæller Stine stolt.

Foruden Ofelia kommer også O´Mia, begge fra 2017. Og Roxy fra 2020 samt hendes kalv Toblerone, som er fra august i år.

Vil vise racen frem

Stine kan lige nu ikke forestille sig nogen anden kødkvægsrace.

- Jeg er vild med farven, de har et skidegodt temperament, er ikke for store, har en rigtig god kødkvalitet og er nøjsomme. Det er bare en fantastisk race, siger Stine.

Hun glæder sig til at vise racen frem på årets Kimbrerskue. En race, som ligesom hende selv har flere unge avlere og et stærkt sammenhold.

Jeg blev forelsket ved første øjekast. Jeg faldt for deres fantastiske dådyrøje. Jeg er vild med farven, de har et skidegodt temperament, er ikke for store, har en rigtig god kødkvalitet og er nøjsomme. Det er bare en fantastisk race.

Stine Würtz Frandsen

Læs også