Agro Nord: Jerseykøerne fra Tåsinge gav nordjyderne baghjul

Trods isglatte veje og snestorm i det nordjyske, endte det med at blive hele køreturen værd, da Andekærgaard fra Tåsinge, vandt på Agro Nord i Vesthimmerland.

Bedste yngre Jersey: 18659-07453, Choice-datter fra Andekærgaard, Tåsinge. Bedste mellem Jersey: 11553-03157, Chrome-datter fra Andekærgaard, Tåsinge.

En knap så spændende køretur i vintervejret fra Tåsinge til Messecenter Vesthimmerland blev for en stund glemt, da tre unge kvinder trak en jerseygruppe fra Andekærgaard til sejr i besætningskonkurrencen.

De tre vinderdyr havde nemlig, sammen med et par staldsøstre, taget den knap 300 kilometer lange tur fra Tåsinge til Aars i Vesthimmerland for at deltage i kvægfagmessen Agro Nord, hvor hele 229 dyr var tilmeldt.

Ung og smart gruppe

- Det er en ung og smart gruppe, bemærkede dommeren, som skulle vælge mellem de syv grupper i ringen.

Glæden i øjnene var ikke til at tage fejl af, da dommerens valg faldt på gruppen fra Tåsinge.

Der var generelt et enormt højt niveau blandt jerseykøerne, som flere gange blev rost af dommerne.

Bedste yngre jerseyko

Senere på dagen smuttede Andekærgaard igen til tops. Denne gang med deres Choice-datter, som vandt titlen, bedste yngre jerseyko.

- Vinderen har en renere hasekvalitet. Hun er lidt mere korrekt i hendes krydsrammer, når hun er i bevægelse. Godt bagyver og patteplacering. En smart ung ko, sagde dommeren.

Bedste mellemko

Det sluttede ikke her for besætningen fra det Sydfynske Øhav. De tog nemlig også titlen, bedste mellemko med Chrome-datter.

- En ko med super malkeorganer, i særdeleshed bagyveret. Hun går på nogle meget, meget rene og tørre lemmer. Så en rigtig, rigtig god jerseyko, bemærkede dommeren.

De to modelkøer betød, at Andekærgaard skulle i ringen til finalen, hvor de otte modelkøer, DH, DRH og Jersey, dystede om titlen, Miss Agro Nord.

Menneskefyldt ringside

Med lysshow og musik gik de to køer frra Tåsinge i ringen til en menneskefyldt ringside. Her måtte de dog se sig slået af et par imponerende holsteinkøer, men mellemkoen fra Tåsinge tog en flot tredjeplads.

Agro Nord blev besøgt af mellem 4.500 og 5.000 mennesker.

Læs også