Hobro Dyrskue fejrer 150-års jubilæum

Traditionerne skal holdes ved lige, når der lørdag den 3. juni er dyrskue i Hobro.

Hobro Dyrskue blev etableret i 1873, og derfor kan skuet i år fejre 150-års jubilæum, når Ambupladsen endnu engang danner rammerne for Hobro Dyrskue lørdag den 3. juni.

Et skue, hvor jubilæet selvfølgelig skal markeres.

- Ambupladsen kommer til at syde af liv, når vi i år fejrer vores 150 års jubilæum, fortæller Birthe Balle Andersen, som er koordinator for skuet.

Hun fortæller, at der blandt andet vil være en veterantraktorudstilling.

- Og så vil der også være en fotocollage, som folk kan gå og kigge på inde i teltet, fortæller Birthe Balle Andersen.

Røde pølser til morgenmad

Skuet åbner, som det har gjort gennem en årrække, med en helt særlig tradition.

- Vi holder fast i de gode traditioner, hvor der jo er røde pølser og rundstykker til morgenmad fra klokken otte til alle udstillere. Og det er gratis for dem alle, fortæller Birthe Balle Andersen.

Samtidig kommer borgmester Mogens Jespersen, Mariagerfjord Kommune, og holder årets åbningstale.

Børnene spiller

Hobro Dyrskue har altid været kendt for deres børnedyrskue, og i år er ingen undtagelse. Her kan børn, helt frem til skuet, tilmelde sig og fremvise deres hund, marsvin, kalv, lam eller andet.

For de mindste kommer to kendte Ramasjang-figurer også forbi, nemlig Gurli Gris og hendes lillebror Gustav Gris. Figurer som de mindste kan hilse på hele dagen.

Slutter af med et brag af en fest

På pladsen vil der dagen igennem være et hav af aktiviteter, bedømmelser blandt dyrene, gode snakke på standene og meget mere.

Til slut findes skuets smukkeste dyr. Blandt andet bedste han- og hundyr indenfor kødkvæg, og blandt malkekøerne udpeges for første gang Miss Hobro, som modtager 3.000 kroner af DLG.

Hobro Dyrskue sluttes af med et brag af en fest i Hobro Idrætscenter lørdag aften.

Læs også