Deltagelse på dyrskue har stor værdi

Formand for Landbrug & Fødevarer Søren Søndergaard understregede, at deltagelse på dyrskue er vigtigt for at vise alt det, dansk landbrug står for og understregede, at landbruget er et erhverv, man godt kan være stolt af.

Formand for Landbrug & Fødevarer, Søren Søndergaard. Foto: Morten Knudsen, Pegasus

Formand for Landbrug & Fødevarer, Søren Søndergaard fremhævede dyrskuet som et af årets højdepunkter.

- Her er nogle dage, hvor man lader stald være stald, og mark være mark. Hvor man for en stund glemmer alle bekymringer om tørke, faldende mælkepriser og alt muligt andet - og drager af sted til et slaraffenland med dyr, mennesker, mad, musik og livsglæde.

- Og det er jo netop det, et dyrskue kan: Det kan samle. Det kan bringe mennesker sammen. Og det kan skabe stolthed for landbruget.

Et erhverv der går forrest

Søren Søndergaard fremhævede, hvordan dansk landbrug repræsenterer et erhverv, der ofte går forrest.

- Til alle tider, har landbruget være gode til at levere mad. Men samtidig, har vi også forholdt os til den udvikling, der sker. Vi laver grøn energi og går ind i udfordringen med at gøre vores landbrug mere og mere klimaneutralt.

- I dag har mange mennesker et forhold til landbruget, som ofte er baseret på fordomme. Det gør det endnu mere vigtigt, at vi altid er klar til at vise vores besætninger og produktioner frem.

Lidt bedre hver dag

Formanden understregede vigtigheden af, at landbruget bakker op om dyrskuerne og deltager.

- Vi er ved at finde ud af, hvordan vi kan gøre det hele en lille smule bedre i morgen. Det vil vi gerne vise frem, fastslog han og takkede især landmandsfamilierne for at deltage i dyrskuet.

- Det har stor værdi for os alle sammen – for hele erhvervet, sluttede han.

Læs også