Skarp konkurrence i lille ko-felt

Selvom der ikke var så mange køer i ringen som håbet, glæder formanden for Løgstør Dyrskue sig over den høje kvalitet.

Bedste ældre Holstein: VH Broback-datter fra Anesminde, Vilsted Bedste Holstein-besætningsgruppe fra Per Warming, Blære. Bedste Jersey: Chrome-datter fra Christoffer Østergaard, Års. Bedste Jersey-besætningsgruppe fra Christoffer Østergaard, Aars. Bedste kødkvæg: Hereford-tyr fra Tamu Naturbrug, Ranum. Bedste kødkvæg hundyr: Angus-kvie fra Jeanette Bjerregaard, Fjerritslev. Bedste besætningsgruppe, kødkvæg, fra Tamu Naturbrug, Ranum.

Med 35 malkekøer i kataloget var det en noget mindre felt end til tidligere års dyrskuer i Løgstør. Til gengæld kunne dyrskuets formand, Jens Jensen, glæde sig over, at kvaliteten tilsyneladende havde holdt niveauet.

- Der var stor konkurrence i ringen og der var rigtig god kvalitet på de fremmødte dyr, hvilket dommeren også bemærkede flere gange, fortæller Jens Jensen, der kunne se Per Warming fra Blære blive den store sejrherre i malkekvægskonkurrencen, hvor han både kunne tage hjem med skuets bedste besætningsgruppe og den bedste yngre ko, som også blev kåret til skuets bedst malkeko foran koen fra Anesminde ved Vilsted, der blev kåret til bedste ældre.

Mens der var færre køer end tidligere år, glædede Jens Jensen sig over fremgang hos hestene. Hele 26 af slagsen var der i årets katalog.

Overordnet set er det en tilfreds formand, der ser tilbage på årets skue, der ud over flere malkekvæg dog også godt kunne have trukket både flere gæster og maskinudstillere.

- Det blev en meget varm dag. Det tror jeg, holdt nogle af gæsterne hjemme, så jeg vil tro, vi endte på 800-900 besøgende og ikke de 1.000, vi før har været oppe på, siger Jens Jensen, der ud over skarp konkurrence i dyrskueringen også må erkende, at dyrskuet selv er oppe imod hårde modstandere – blandt andet når det gælder om at tiltrække lokale maskin- og produktudstillere.

- Bare her i Løgstør har vi talt op til, at der er 10 arrangementer om året. Det kræver mange ressourcer af de lokale erhvervsdrivende, hvis de skal bakke lige meget om alle. Samtidig er vi også løbet ind i det problem, at Hjørring Dyrskue har lagt sig på samme weekend, som vores dyrskue. Derfor skal vi også kigge ind i, om vi kan angribe tingene lidt anderledes både i forhold til at få flere udstillere og besøgende, fortæller formanden.

Læs også