Topskue i Aulum

Både vejr og stemning var i top på årets Aulum Dyrskue, som formanden vurderer til at være blandt de to bedste nogensinde.

Blandt de 36 tilmeldte malkekøer tog Dueholm ved Skive det meste af rampelyset - Med sådan en opbakning vi har fra både Herning Kommune, sponsorere og frivillige, så er det sjovt at være med til at arrangere dyrskue, siger formand Erik Sørensen. Blandt de 75 raceheste var det den Jyske treårs-hoppe, Alberte, fra Lene og Henning Kristensen, Viborg, der blev kåret til Bedste Hest.

- Det ligger i hvert fald i top 2 over de bedste dyrskuer, vi har haft, mens vi har stået bag det som selvstændig forening. Måske var det endda det bedste. Det er i hvert ikke bare én thumbs up, men to hænder med tomlen opad, fortæller formanden for Aulum Dyrskue, Erik Sørensen, der har svært ved at få både hænder og tommelfingre ned igen efter weekendens skue.

Forening har stået bag Aulum Dyrskue siden 2014, hvor de greb tøjlerne i kølvandet på, at rådgivningsselskabet Heden og Fjorden havde sløjfet det på grund af for høje omkostninger.

Nu står Aulum Dyrskue 2023 i skarp konkurrence med dyrskuet for to år siden om æren som det mest succesfulde til dato.

- For to år siden, kunne vi godt mærke, at der lige var blevet åbnet efter corona, og folk var virkelig sultne efter at komme ud til nogle arrangementer. Sidste år fandt vi så ud af, at vejret godt kan blive for godt til dyrskue, da over 30 graders varme satte en dæmper på fremmødet. I år var det til gengæld det mest perfekte dyrskuevejr. Ingen regn, behagelige temperaturer og god stemning hele vejen rundt, hvor alle havde taget ja-hatten på. Det kunne ikke være bedre, konstaterer han.

Formanden vurderer, at cirka 8.000 gæster kiggede forbi årets dyrskue, der havde gjort plads til lige knap 200 dyr i ringen. Mens det haltede lidt med at få lokket malkekvæget på skue, var der til gengæld stor tilstrømning af både kødkvæg og heste.

- Og dommerne meldte om højt niveau i ringen, mens der også var tilfredshed på standpladserne. Også de stande, der var decideret landbrugsrelaterede meldte om en rigtig god dag, fortæller Erik Sørensen, der glæder sig over opbakningen fra alle fronter.

- Med sådan en opbakning vi har fra både Herning Kommune, sponsorere og frivillige, så er det sjovt at være med til at arrangere dyrskue. Når det samtidig lykkedes at vise landbruget frem for folk, der måske ikke kender så meget til det, mens vi også formår at være noget landmændene og andre folk i branchen, er det jo perfekt, konstaterer Erik Sørensen, der har været formand for dyrskuet gennem alle årene siden 2014.

Charolais blev Miss Aulum

Hos malkekvæget, hvor der blot var 36 tilmeldte dyr, var det Holstein-køerne fra Dueholm ved Skive, der stjal rampelyset. Således tog de hjem med titlerne som bedste ældre, bedste yngre og bedste besætningsgruppe, mens Noah Smaakjær Jørgensen fra Tjele trak hjem med skuets bedste Holstein-kvie.

Hos jerseyerne var det en ko fra Niels Mikkelsen på Harehøjgaard ved Vinderup, der blev kåret til bedste ko, mens bedste jersey-kvie kom fra Laursen Breeding i Haderup.

Årets Miss Aulum og bedste hundyr blandt kødkvæget blev Charolais-koen Orkide Neergaard fra Rasmus Kirk, Fjerritslev.

Bedste handyr kom fra Bakkegård Hereford i Lem.

Blandt de 75 raceheste var det den Jyske treårs-hoppe, Alberte, fra Lene og Henning Kristensen, Viborg, der løb med sejren, mens en Welsh Pony fra Karina Hove, Tørring, blev kåret til bedste føl.

Danbolig Vildbjerg, Aulum og Videbæk blev kåret til Årets Bedste Stand.

Erik Sørensen ser nu frem til at puste ud oven på endnu et veloverstået Aulum Dyrskue, inden der skal evalueres, og planlægningen af næste års 10 års jubilæumsskue går i gang.

Læs også