Scantruck klar til at rulle ud med dyrskue-traileren

Fire forskellige mærker er med til Det Fynske Dyrskue.

Det ligger på rygraden hos Scantrucks erfarne mandskab, hvad der skal huskes, når kursen sættes mod årets dyrskuer.

- Dyrskue-traileren er klar. Eller rettere: Trailerne. For vi kommer med mange maskiner fra fire af vores markante maskinmærker. Der bliver tale om et bredt sortiment både til landbruget, entreprenørbranchen og industrien, fortæller markedschef Dennis Faurby hos Scantruck.

Landbrugsteleskoplæsseren Manitou MLT850 vil formentlig påkalde sig ganske meget opmærksomhed. Maskinen er stadig en af de nye i Manitou-familien, hvor den placerer sig som fjerdestørst i hele den 20 maskiner store serie af MLT-læssere.

Mange Manitou’er

- MLT850 kan løfte op til fem tons og har en løftehøjde på op til 7,6 meter, mens rækkevidden er 4,55 meter. Manitou har lagt en Yanmar-motor med 141 hk i maskinrummet, og alt i alt er der tale om en virkelig topmaskine, som da også har fået en hjertelig velkomst af landmændene, siger Dennis Faurby.

Der bliver mulighed for også at se yderigere fem Manitou-maskiner på dyrskuet. Blandt dem også fra Ultra Light Manitou-serien af superkompakte teleskoplæssere på blot 1,49 meter i bredden. ULM-maskinerne er lige til at rulle op på en trailer takket være en transportvægt under tre tons.

- Erfaringen fortæller os, at der også skal Komatsu-minigravere med på dyrskuerne. Så vi tager både en 2 tons PC20R-5 og dens storebror, 2,8 tonseren PC26MR-5 med, siger markedschefen.

Tyske læssere og italiensk kran

De tyske Weycor-gummihjulslæssere er populære både blandt landmænd og entreprenører. Nem manøvrering gør, at de foretrækkes til opgaver både i landbruget og på byggepladser, hvor de ofte tager rullen som den praktiske altmulig-maskine. Scantruck tager både en AR320 og en AR380 med til Odense.

Endelig benytter maskinfirmaet muligheden for at præsentere en af de senest tilkomne i den store Scantruck-familie. Nemlig den bæltedrevne minikran MCR40 fra italienske Platform Basket. Den terrængående kran har Platform Basket-specialiteten edderkoppe-ben, som gør den ekstremt stabil, uanset jordoverfladen.

- Det er et spændende mix, vi har sammensat til årets møder mellem by og land. Vi tilsætter naturligvis både fast og flydende til ganen, som de gode dyrskuetraditioner foreskriver. Og så møder vi med en bemanding af fagfolk, som er klar til en god snak – og eventuelt en handel. Det har vi også god tradition for på dyrskuerne, siger markedschef Dennis Faurby.

Læs mere om Dyrskuer 2024

Dyrskuerne er et vigtigt samlingspunkt for lokalsamfundene på landet. Samtidig kan det være en stærk indgang til landbruget. Her er alt, hvad du skal vide om årets dyrskuer.

Læs mere her

Læs mere om Det Fynske Dyrskue

Det Fynske Dyrskue finder sted fra fredag den 7. juni til søndag den 9. juni 2024, og byder på masser af sjov med spændende oplæg og maskinudstillinger.

Læs mere her

Læs også

Det Fynske Dyrskue

Det Fynske Dyrskue finder sted fra fredag den 7. juni til søndag den 9. juni 2024, og byder på masser af sjov med spændende oplæg og maskinudstillinger.

Dyk ned alle vores 19 artikler om Det Fynske Dyrskue

Scenen præsenterer »Tour de Kartoffel«

Lørdag kan du opleve »Tour de Kartoffel«. Et oplæg med Umut Sakarya og Det Grønne Museum.

Musik for de yngste på skuets scene

Popsi & Krelle gæster Det Fynske Dyrskue lørdag.

Oplev en eventyrlig parade

H.C. Andersen paraden kan også opleves på årets dyrskue.

Slip kreativiteten løs

I den kreative stald er der rig mulighed for at kreere skønne projekter i selskab med Frøken Følleslev.

Søndag med Sebastian Klein

Skuets sidste dag byder blandt andet på Standup comedy-show for børn og voksne med Sebastian Klein på scenen.

Clara glæder sig til at vise sine Hereford frem

Når Det Fynske Dyrskue løber af stablen, bliver det med deltagelse af 20-årige Clara Birkholm Nielsen fra Svalehøj Hereford og hendes tyr Urd og koen Henna med kalven Vigan.

Fagfolk inspirerer

Bliv inspireret af fagfolk med fingeren på pulsen til Faglig Fredag.

DM&E kommer med et bredt udsnit af maskiner

DM&E Fyn møder talstærkt op på Det Fynske Dyrskue med maskiner inden for både entreprenør og kloakmester, maskinstation samt skoventreprenør.

Dyrskuedommer: Køerne kan blive rigeligt store

Andreas Døssing fra Vojens er dommer på dyrskuerne i Odense, Hjørring og Roskilde.

Premiere på selvkørende sprøjte

Ringe Maskinforretning viser for første gang på Fyn den nye Agrifac Condor Vanguard selvkørende sprøjte, når de deltager på Det Fynske Dyrskue.

Det Sønderjyske Fællesdyrskue

Roskilde Dyrskue

Det Fynske Dyrskue

Hjørring Dyrskue

Ribe Dyrskue

Dyk ned alle vores 90 artikler om Dyrskuer 2024

Danskproducerede biomassekedler

Skal der investeres i ny varmekilde, er et besøg på Maskinfabrikken Rekas stand en god mulighed for at blive klogere på emnet.

Passioneret avler: Kærligheden til dyrene gjorde, at jeg blev ved

Kim Fagerlin er ikke vokset op med malkekøer, alligevel har han aldrig været i tvivl. Han har altid villet være selvstændig mælkeproducent. Det lykkedes i 2008, men årene er ikke gået uden bump på vejen.

Fredagsshowet er tilbage

18.30 og to timer frem er der igen fredagsshow på dyrskuepladsen i Hjørring. Et show, som gentages og udvides lørdag.

676 dyr stiller til bedømmelse: - Kødkvæg er nærmest helt eksploderet

Antallet af kødkvæg er i år steget med hele 20 procent i forhold til sidste år. 164 dyr stiller til bedømmelse, mens der også er fremgang blandt fårene, mens malkekvæg og heste holder niveauet fra sidste år.

De kommer til Hjørring: Udstillerliste

En lang række maskin- og produktudstillere er igen i år klar på Hjørring Dyrskue.

Debutant i ringen er kommet på Hjørring Dyrskue siden barnsben

Det er kun hans tredje dyrskue som udstiller, og første gang i ringen i Hjørring. Alligevel kender han skuet som sin egen bukselomme og glæder sig til at vise tre kvier frem af racen Dansk Korthorn.

Bredt maskinprogram vises frem i Hjørring

LTA Landteknik-Andersen har specialiseret sig i import og salg af sliddele til landbrugsmaskiner samt import og eneforhandling af Opall markredskaber og S-S Enginering drænspulere. Et bredt udsnit af programmet vil kunne ses på Hjørring Dyrskue, hvor firmaet er blandt de faste udstillere.

Dyrskuedommer: Køerne kan blive rigeligt store

Andreas Døssing fra Vojens er dommer på dyrskuerne i Odense, Hjørring og Roskilde.

Kim kæmpede sig tilbage efter »mange bump på vejen«: - Kærligheden til dyrene gjorde, at jeg blev ved

Kim Fagerlin er ikke vokset op med malkekøer, alligevel har han aldrig været i tvivl. Han har altid villet være selvstændig mælkeproducent. Det lykkedes i 2008, men årene er ikke gået uden bump på vejen. Nu er han klar til at udstille sine køer på Landsskuet.

For første gang på Hjørring Dyrskue: Udstiller racen Grævlingehoved Texel

I 2022 gik to danske fåreavlere sammen om at importere de første Texel-får af typen Grævlingehoved. En variant, som har været kendt i Irland, Holland og England, men for første gang nogensinde kan den nu opleves på Hjørring Dyrskue.