Halvdelen af standene allerede besat

Interessen for næste års fynske dyrskue er markant. Det glæder den nye dyrskuechef, som er på tur for at besøge de mange erhvervsudstillere.

– Det bliver et traditionelt dyrskue, som de fleste husker det. Men med et lag af nye tiltag til glæde for både udstillere og de mange besøgende.

Det lover den nye chef for Det Fynske Dyrskue, Sara Ekknud Windell, og glæder sig samtidig over den venlige modtagelse, som hun har fået ved sin besøgsrunde til erhvervsudstillerne.

Dyrskuechefen oplyser således, at omkring halvdelen af standene på pladsen allerede er solgt, og heriblandt til flere nye udstillere. Og hele rådgivningsområdet er udsolgt, så det bliver udvidet i den endelige standplan for dyrskuepladsen.

Som i gamle dage

- Denne opbakning tegner gode fremtidsperspektiver for landbrugets store arrangement, siger hun og lover til gengæld, at hun lytter til ønskerne fra udstillerne på sin tur rundt.

Blandt andet har flere efter omrokeringen her i år ønsket at få den gamle standplads tilbage. Også ordningen med gæstekort vil igen være som i »gamle dage«.

- Igen vil man kunne finde bageren i rundbuehallen, og restauranten kommer tilbage til hovedindgangen. Men der kommer også nyt på pladsen, både i form af nye aktiviteter for små og store.

Helt nyt bliver en maskinring, hvor udstillere af landbrugsmaskiner og andet grej vil kunne demonstrere udvalgte maskiner. Det sker i et samarbejde med LandbrugFyn.

Også robotterne får en særlig afdeling på næste års fynske dyrskue for fremtidens landbrug.

Fyns største gårdbutik

Dette års skyliner over fødevaremarkedet blev en engangsforeteelse. Til gengæld fastholdes fødevareudstillernes centrale placering midt på pladsen.

Fødevareproducenter og lokale gårdbutikker får mulighed for at leje stand i området, som næste år får betegnelsen »Fyns største gårdbutik«.

- Vi tilbyder en stand med telt for kun 3.000 kroner, lige til at rykke ind i. Vi håber, at rigtig mange, der tilbyder lokale råvarer, tager imod denne mulighed for nemt og billigt at kunne fortælle og sælge deres produkter. Og dermed give dyrskuegæsterne mulighed for at købe friske, fynske varer med hjem, samt give inspiration til i endnu højere grad at bruge råvarerne, som findes lige uden for døren i de mange gårdbutikker, understreger Sara Ekknud Windell.

Læs også