bannerPos

Video - Der er gået hysteri og faktaresistens i efterafgrøder

07-12-2019 09:00

Se videoen for neden. Landmænds argumenter bliver ikke taget alvorligt. Og embedsmænd og regeringsfolk rider med på en hysterisk og skinger folkestemning, som ikke har hold i virkeligheden, hvis man spørger landmanden Knud Jeppesen fra Jelling.

Ifølge landmand og samfundsdebattør Knud Jeppesen så er efterafgrøder ikke alene en enorm omkostning for de enkelte landmænd, men også for samfundet, hvor der er tale om et rent spild af hektar og penge.

Og det værste af det hele er, at efterafgrøder, ifølge mange landmænd, ikke engang giver mening at etablere set fra et miljøperspektiv. Tværtimod.

Flere private undersøgelser af marker rundt i landet viser, at hovedafgrøderne nemlig har opbrugt det kvælstof, der var. Så det eneste efterafgrøderne altså gør er at udpine den dyrebare landbrugsjord.

Og så er efterafgrøder oven i købet direkte klimafjendsk, da der skal bruges meget ekstra diesel årligt, for at landmændene kan efterleve kravene.

Sidste skud på stammen er, at den nye regering har fremrykket miljøkravene, så der allerede til næste år skal etableres 380.000 hektar med efterafgrøder. En stigning på 130.000 hektar.

Fremrykningen af miljøkravene er sket helt uden foregående debat i offentligheden, og det har affødt voldsomme frustrationer og spirende protester i landbrugskredse.

(De opmærksomme vil se, at videoen er optaget i begyndelsen af oktober)

Fortsat uændret svinenotering

Danish Crown fastholder en svinenotering på 10,50 kroner i næste uge. Friland sænker økotillægget med 75 øre. Udsigt til flere udsatte svin.

Hvedeudbytte på godt ti tons i det midtjyske

På Gesinggaard nær Herskind vest for Aarhus regner de med, at høsten er i hus fredag aften og efterafgrøderne sået i løbet af weekenden. - Vi er godt med, lyder det med tilfredshed fra landmand Steen Nørgård, der midt i tilfredsheden gerne slår et slag for, at reglerne om slåning af brak ændres.

Fodringsdag holder fagfolk opdateret om de seneste fodringstendenser

Magneter, mineraler, »klima-midlet« 3NOP og non-GM-afgrøder er blandt emnerne på Fodringsdag 2020, der afvikles 9. september i Herning.

Dobbelt så meget nedbør i Midt- og Vestjylland som på Vestsjælland i vækstsæsonen

Store regionale forskelle på vejret i vækstsæsonen vil præge årets høstudbytter, vurderer Danish Agro på baggrund af data fra over 1.000 vejrstationer. De midtjyske landmænds marker har haft lavest temperatur og færrest solskinstimer.

Väderstad flytter til Fyn

Maskinproducent flytter fra Sjælland til Fyn i denne måned.

Udenlandske ansatte får lettere adgang til coronatests

Det er nu muligt for indrejsende arbejdskraft uden bopæl i Danmark at blive testet for Covid-19, selvom de ikke har symptomer.

Foderstyrke og fokus på rygspæktykkelse ved løbning

Polte skal ved løbning være 230 til 240 dage gamle, de skal veje 145 til 160 kg og have 14 til 15 mm rygspæktykkelse. Endelig skal de løbes i anden brunst, anbefaler Nutrimin.
Side 1 af 1895 (37893 artikler)Prev1234567189318941895Next