bannerPos

Video - Der er gået hysteri og faktaresistens i efterafgrøder

07-12-2019 09:00
Se videoen for neden. Landmænds argumenter bliver ikke taget alvorligt. Og embedsmænd og regeringsfolk rider med på en hysterisk og skinger folkestemning, som ikke har hold i virkeligheden, hvis man spørger landmanden Knud Jeppesen fra Jelling.

Ifølge landmand og samfundsdebattør Knud Jeppesen så er efterafgrøder ikke alene en enorm omkostning for de enkelte landmænd, men også for samfundet, hvor der er tale om et rent spild af hektar og penge.

Og det værste af det hele er, at efterafgrøder, ifølge mange landmænd, ikke engang giver mening at etablere set fra et miljøperspektiv. Tværtimod.

Flere private undersøgelser af marker rundt i landet viser, at hovedafgrøderne nemlig har opbrugt det kvælstof, der var. Så det eneste efterafgrøderne altså gør er at udpine den dyrebare landbrugsjord.

Og så er efterafgrøder oven i købet direkte klimafjendsk, da der skal bruges meget ekstra diesel årligt, for at landmændene kan efterleve kravene.

Sidste skud på stammen er, at den nye regering har fremrykket miljøkravene, så der allerede til næste år skal etableres 380.000 hektar med efterafgrøder. En stigning på 130.000 hektar.

Fremrykningen af miljøkravene er sket helt uden foregående debat i offentligheden, og det har affødt voldsomme frustrationer og spirende protester i landbrugskredse.

(De opmærksomme vil se, at videoen er optaget i begyndelsen af oktober)

Få en plan B for generationsskiftet

Et generationsskifte involverer ofte mange familiemedlemmer, og det er ikke altid, at forventningerne er stemt helt af. Her kan et strategiforløb være løsningen, så der ligger en klar plan A for generationsskiftet – og gerne en plan B også, lyder det fra rådgivningschef.

Kameraovervågning af stalde i rivende udvikling

Jysk IT har specialiseret sig indenfor kameraovervågning af stalde. Både teknologi og efterspørgsel er i rivende udvikling – også inden for andre brancher end landbruget.

Hold fast i variable lån

Den danske rente kan sandsynligvis ryge endnu længere ned, så man skal holde fast i variable lån, lyder det fra Hans Fink, cheføkonom i Velas (tidligere LMO og Centrovice) og AgroMarkets.

Sætter fokus på malkeren

Med sin Parlour Performance Analyzer sætter SAC tal på, hvad der foregår i malkegraven. Det er blevet taget godt imod på bedrifterne både i Danmark og udlandet.

Vi elsker stadig sovs og kartofler

Selv om de seneste år har budt på et utal af forskellige madtrends, er der ikke ændret ret meget i danskernes madvaner, viser en ny undersøgelse fra Arla.

Parlamentarikere vil have indført bindende naturmål

Et flertal i Europa-Parlamentet har torsdag vedtaget, at EU bør gå foran og sikre, at 30 procent af EU’s territorium består af naturområder inden 2030. Forkert vej at gå, mener Venstres Asger Christensen.

Gør afgrøderne mere robuste med bio-stimulanter

- Planterne kan i nær fremtid stimuleres på en naturlig måde til at tiltrække mikroorganismer omkring deres rødder og blade, der gør planterne sunde og stærke, lød det på denne uges Plantekongres i Herning.

Nyt bæredygtigt foderprotein

På NutriFair offentliggjorde Danish Agro og proteinvirksomheden Unibio et nyt samarbejde omkring et bæredygtigt proteinprodukt, der måske kan blive et alternativ til eksisterende proteinkilder i dansk foderproduktion.
Side 1 af 1746 (34909 artikler)Prev1234567174417451746Next