Sjældent udbudt ejendom er sat til salg

Det er en af de dyreste landbrug, der er til salg på Landbrugsmarkedet.dk. Herregården Hømgaarden uden for Ringsted er sat til salg for 133 millioner kroner.

Hømgaarden er en meget velholdt ejendom. Foto: Nybolig Landbrug Berg Risager

Hvis man sætter luppen på midten af Sjælland med landbrugsbriller, vil området omkring Ringsted nok mest være kendt for de mange maskinforretninger, der er der. Men en sand landbrugsmæssig perle på egnen er nu sat til salg.

Der er tale om herregården Hømgaarden, der ligger ved landsbyen Høm nær Ringsted. Den er udbudt til 133 millioner kroner.

Gården har et produktionsareal på 391,9 hektar, hvor det er meget svært at sætte sin finger på noget i forhold til kvalitet. Der er tale om et landbrug, hvor der er gjort noget ud af at bevare den høje standard.

- Den lever op til billederne, lyder det fra ejendomsmægler Berg Risager, der har ejendommen til salg via Nybolig Landbrug Berg Risager.

- Det kan godt være, at det ikke er et slot, men der er en meget fin hovedbygning, og rent fagligt har den været drevet rigtig flot, når man ser på det planteavlsmæssige. For de nuværende ejere er, og har været rigtig dygtige, fortæller han.

Kan leve op til store forventninger

Når et landbrug kommer på markedet til en salgspris på et trecifret millionbeløb, bør man have store forventninger til dens beskaffenhed. Men det kan Hømgaarden leve op til, lyder det.

- Boniteten er bare i top, og der er tale om jord af rigtig god kvalitet. Den er velegnet til alle former for frøavl, og hvad man ellers lige kan finde på, siger Berg Risager om produktionsarealet, hvor der er tale om JB6-jord.

Der er tale om en herregård med præsentable og velbeliggende driftsbygninger, der er indrettet til ejendommens drift, og består af tidligere stald med frøtørreri og lagerrum, kornhal/maskinhus, som er velindrettet med stort plantørreri.

Ikke på markedet hver dag

Det er med andre ord ikke en ejendom, man ser på markedet hver dag. Heller ikke for mægleren.

- Det er godt nok længe siden, at jeg har haft en ejendom af den her kaliber med samme bonitet og arrondering til salg. Samtidig ligger den rigtig godt i forhold til København. Der er kun en halv time til lufthavnen fra Hømgaarden, lyder det fra Berg Risager.

- Den har jo også det her gamle hovedgårdspræg over sig. Gården ligger lige midt i hele det areal, der hører til gården.

- Det er godt nok længe siden, at jeg har haft en ejendom af den her kaliber med samme bonitet og arrondering til salg.

Berg Risager

Berg Risager oplyser, at det er på grund af alder, at de nuværende ejere har valgt at sætte Hømgaarden til salg, i håb om at nogle vil føre de stolte traditioner videre på gården.

Læs også