Knuthenlund solgt til Andreas von Rosen

Det biodynamiske lollandske gods Knuthenlund er solgt til Andreas Niels von Rosen, der ikke mindst er kendt for sit engagement i vindmølle- og solcelleindustrien.

Susanne Hovmand-Simonsen har solgt det økonomisk trængte økologiske gods Knuthenlund. Arkivfoto: Morten Ipsen
Det 650 hektar store biodynamiske gods Knuthenlund på Lolland, der siden 2006 har været drevet af Susanne Hovmand-Simonsen, der er fjerde generation på godset, er blevet solgt til Andreas Niels von Rosen.
- Det er korrekt, at jeg har købt Knuthenlund, og det er planen, at Knuthenlund også i fremtiden skal drives økologisk, siger Andreas Niels von Rosen til Effektivt Landbrug.
Knuthenlund, der er blåstemplet af Dyrenes beskyttelse, har gennem flere år sat barren højt for dyrevelfærd, og alle produkter på godset er ifølge Susanne Hovmand-Simonsen skabt med respekt for dyrene og naturen.
Godset besøges hver år af flere end 50.000 gæster fra hele verden, ligesom man har økologiske kunder som restauranterne Noma og Geranium, og desuden leverer til Irma.
De seneste år er godset dog kommet ud med store underskud, hvilket Susanne Hovmand-Simonsen også tidligere i år meldte ud: - Aktuelt mangler vi 60 millioner kroner, og søger derfor investorer, lød det i februar måned.
Ifølge Effektivt Landbrugs oplysninger overtog Andreas Niels von Rosen, der ikke mindst er kendt for sit engagement i sol- og vindmølleenergi, Knuthenlund pr. den 5. marts 2018.
Det har ikke været muligt at træffe Susanne Hovmand-Simonsen for en kommentar.
 

Von Rosens engagementer

Kort om Andreas Niels von Rosen:
Ifølge Proff – the business finder er Andreas von Rosen i direktionen for følgende firmaer: Komplementarselskabet Sydlolland Vindmøllelaug ApS, Trædeskov Bøge Wind Park ApS, Horskær Wind Park ApS, Grøn Solenergi ApS, Rosen Solenergi ApS, A. Rosen Finans ApS, Fjord Sol Komplementarselskabet ApS, A. Rosen Holding, Holmen II Holding ApS, Holmen II Wind Park ApS, Svindbæk Holding ApS, K-Landbrug ApS
Desuden er han i direktionen og bestyrelsen for Fjord Sol 1, 2, 3, 4, og i bestyrelsen for Fjord Sol 5, 6, 7, 8, Ejendomsselskabet Kappel ApS, og European Wind Farms Denmark A/S.

Læs også