Danish Food Cluster bygger bro til Israelsk super-klynge

Danish Food Cluster har indgået partnerskab med start-up nationen Israel for at bringe nye ideer og partnere til Danmark – og samtidig bane vejen for flere internationale alliancer.

En motorvej som skal få fødevareinnovationen til at strømme mellem en af verdens førende start-up klynger og den danske fødevaresektor. Dét er formålet med det nye partnerskab mellem organisationen Danish Food Cluster og to hovedaktører fra den israelske fødevareteknologi klynge: Start-up inkubatoren The Kitchen og Israel Initiative 2020, som er ledet af Israels førende sociale entreprenør Erel Margalit. 
 
The Kitchen, den officielle fødevareteknologi partner for Israels myndighed for innovation, er placeret i Tel Aviv –  byen med verdens højeste tæthed af start-ups. Ifølge CEO i Danish Food Cluster, Lone Ryg Olsen, vil det nye partnerskab med The Kitchen bringe banebrydende ideer, innovative partnere og nye forretningsmuligheder til den historisk stærke danske fødevaresektor. 
 
- Hvis vi skal beholde vores position som førende indenfor fødevareinnovation, så er vi nødt til at være på forkant med ny teknologi og trends, og ingen kunne være bedre udrustet til at udfordre os samt vokse med os end den sydende fødevareteknologi scene i Israel.
 
Den israelske start-up klynge er verdens bedste til at udvikle produkter, der aldrig før er set, ifølge The Global Startup Ecosystem Report 2017. Og flere rapporter placerer Israel som nummer et på verdensplani forhold til andel af venturekapital per indbygger.
 
Jonathan Berger, CEO ved The Kitchen, ser en stærk partner i Danish Food Cluster: 
 
- Vi ser helt klart gensidige fordele ved dette partnerskab. Det israelske start-up miljø er enestående på både bredde og dybde af start-ups, modsat er danske virksomheder utrolig dygtige til at opbygge store virksomheder. Vi tror på, at vi tilsammen vil kunne udrette store ting, fortæller Jonathan Berger, CEO ved The Kitchen. 
 
Men innovationen er ikke begrænset til Tel Aviv. Galilæa i det nordlige Israel er bestemt til at blive det nye fødevareteknologi centrum – en udviklingsproces der er ledet af Erel Margalit og hans organisation. I samarbejde med en række Danish Food Cluster medlemmer, vil Danish Food Cluster være en del af partnerskabet mellem det spirende nord og Danmark. 
 
Som et resultat af det nye partnerskab vil en række israelske start-ups og investorer, heriblandt Jerusalem Venture Partners, gæste Aarhus i september til European Food Venture Forum.
 
Og mens Danish Food Cluster ser frem til besøgene, planlægges næste skridt allerede fortæller Lone Ryg Olsen fra Danish Food Cluster: 


- Vi tror at denne alliance kan udvides til at dække nogle af de største fødevareklynger i verden – voksende ideer, investeringer og talent, ikke kun for forretningens skyld men også for at tilvejebringe de tiltrængte globale fødevare løsninger.

Samarbejdet er en del af Regions Midtjyllands satsning på at styrke fødevareinnovationen – ikke bare i regionen men i hele Danmark. 
 

Læs også