bannerPos

EU-Kommissionen forudser stor fremgang i svinekødseksporten

Udviklingen i svinepriserne på EU-plan viser, at 2019 har kurs mod at blive et lige så godt år for svineproducenterne, som 2017 var. Kilde: Eurostat

AF: HENNING K. ANDERSEN

JOURNALIST
08-07-2019 08:24
De mange forudsigelser om stigende eksport fra EU-landene for både svinekød og fjerkræ i løbet af 2019 ser ud til at være på vej til at holde stik, hvis man skal tro EU-Kommissionen.

I en ny prognose for resten af året forudser EU-Kommissionen nemlig at eksporten ud af EU for svinekød vil stige med hele 12 procent for år, på truds af, at produktionen af svinekød ikke kan følge med den stigende efterspørgsel. For 2019 forventes blot en stigning i svinekødsproduktionen i EU på 0,3 procent. 

Forholdet mellem større efterspørgsel og den mere moderate stigning i produktionen har selvsagt betydet solide prisstigninger på svinekød i EU. Tal fra Eurostat viser, at svinepriserne nu har samme niveau som i succesåret 2017, og det er en voldsom stigning i forhold til kriseåret 2018.

Det er, ikke overraskende, de mange udbrud af afrikansk svinepest i Kina, der bærer hovedårsagen for udviklingen. Ikke alene har det været meldt ud flere steder fra, at kineserne vil være mere afhængige af import fra blandt andet vesten af svinekød, men også andre typer af kød som for eksempel kyllinger. 

Derfor er der også forventninger om fra EU-side, at  eksportører af fjerkræ ser 2019 ud til at blive et godt år. EU-Kommissionen forventer en stigning i eksporten ud af EU på tre procent, mens produktionen i de 28 EU-lande også forventes at stige med 2,5 procent. 

Miljøgodkendelse til andre staldsystemer

Ikke alle stalde passer ind i de traditionelle kasser i en miljøansøgning. SvineRådgivningen meddeler, at de har god erfaring med sådanne sager.

IGC forventer global overskudsproduktion i 2020

IGC, The International Grains Council, forventer en overskudsproduktion af afgrøder på globalt plan i sæsonen 2020 og 2021. Men det er ikke fra Europa, den store afgrødeproduktion i givet fald vil komme.

Mild morgenluft for industriel slagtesvineproduktion

Længe før klimadagsordenen blev sat af politikere og befolkning, var AgriFarm A/S klar med miljø- og klimavenlige løsninger for slagtesvineproduktion, der gør en industriel storstald til en venlig nabo.

Få tjek på smittebeskyttelsen i staldene

- Vi burde se på smittebeskyttelse i vores stalde som bedriftens virusprogram, anbefaler faglig chefkonsulent Anja Juul Freudendal, Velas byggerådgivning.

- Udvikling er mit opium

Flemming Fuglede Jørgensen er i gang med et generationsskifte på »Borupgaard« med sin søn Peter. Samtidig har han netop erhvervet herregården »Christiansdal«. Der er muligheder i dansk landbrug. Men der skal kæmpes for at bevare dem, lyder vurderingen.

Ser Øresundssag som et kvantespring for landbrugets miljøkamp

- Den her med, at de har villet lukke deres eget lort ud ved København lige midt i badesæsonen, den kommer sgu til at svide, vurderer formanden for Bæredygtigt Landbrug.

Nu afgøres om aksbeskyttelsen i hvede skal deles i to sprøjtninger

Planteavlskonsulenter landet over foretager hver uge observationer i afgrøderne og melder angreb af skadegørere ind til landskonsulent Ghita Cordsen Nielsen. Her er en kort status på denne uges registreringer.
Side 1 af 1850 (36981 artikler)Prev1234567184818491850Next