bannerPos

Fjerkrækødeksporten på vej mod ny rekord

2019 har brudt på bedre økonomi for danske fjerkræavlere. Arkivfoto

AF: HENNING K. ANDERSEN

JOURNALIST
30-12-2019 11:30
Eksporten af kød fra fjerkræ er steget med 7,5 procent i løbet af årets første ni måneder, og der er udsigt til yderligere fremgang for eksporten i de kommende år.

Eksporten af fjerkrækød steg med 166,7 millioner kroner i de første ni måneder af 2019. Det viser en økonomisk analyse, der er foretaget af Landbrug & Fødevarer.

Stigningen svarer til 166,7 millioner kroner, og den er blandt andet drevet af en øget eksport til Øst- og Sydøstasien. 

Her er eksporten steget med 60 procent, eller en stignnig på 58 millioner kroner. Det er blandt andet de mange udbrud af afrikansk svinepest, der har øget efterspørgslen på fjerkræ, og dermed prisen.

Yderligere fremgang venter

Samtidig er der tegn i sol, måne og stjerner på, at fremgangen vil fortsætte i de kommende år. Det forventes nemlig, at forbruget af fjerkrækød i EU-landene vil stige med godt fem pricent frem mod 2030, ifølge den seneste prognose fra EU-Kommissionen. 

- Under antagelse af at den danske eksport af fjerkræ følger denne udvikling, så forventes eksportmængden af fjerkræ at stige med 5,7 pct. frem mod 2030. Udviklingen forventes at blive drevet af både eksport til øvrige EU-lande og øget eksport ud af EU, skriver L&F i deres analyse. 

Selvom eksportmængderne af fjerkræ forventes at stige med 5,7 procent, forventes den samlede eksportværdi af fjerkræ at stige med 9,2 procent frem mod 2030. Udviklingen skyldes at prisen på fjerkræ forventes at falde med 1,1 procent i EU. Prisen på fjerkræ ud af EU forventes at stige med 16,2 procent, forventer EU-kommissionen. Det vil trækker eksportværdien betydeligt op på fjerkrækød der sendes ud af EU.

 

SLF lander millionoverskud

En fokuseret indsats på kerneområdet landbrug og andre tiltag betyder, at SLF kan fejre 20-års jubilæum med et overskud på 3,4 millioner kroner i seneste regnskabsår.

Foder til problemfri fravænning og høj tilvækst

Jeppe Sørensen har siden bedriftens start i 2017 fodret smågrisene med Primefeed fra før og efter fravænning. Og selvom han har prøvet alternativer, er han altid vendt tilbage til foderkonceptet.

Kampen om de danske vandløb

Den augustdag i 2018 gjorde Åge Knudsen bare det, han og familien altid havde gjort, når jorden blev for våd. Det skulle have været hurtigt overstået, men involverer nu både politi, kommuner, naboer og advokater.

Faunastriber kan opretholde EU-hektarstøtte på lige fod med efterafgrøder

Landmændene kan så dyrevenlige blomster og planter og stadig få den såkaldt grønne støtte fra EU’s landbrugskasse.

Faunastriber breder sig som ukrudt

Sidste år fordoblede landmænd i Herning-Ikast Landboforening deres areal til at fremme biodiversiteten på dyrkede arealer.

Vi bliver taget alvorligt

Pløjefri dyrkning og Conservation Agriculture bliver stadig mere udbredt af mange gode grunde, og som virkemidler kan de en masse, som i de kommende år vil fylde meget mere både fagligt og politisk, lød det på FRDK's generalforsamling 27. februar på Fyn.

Højt at flyve, dybt at falde

Jeg bliver nød til at vende aktiemarkedet igen, for anden gang i denne uge. Spredning af Coronavirus har sat gang i et historisk kursfald på de store aktie-index i denne uge og det er ikke slut endnu.

Kombinerer stordriftsfordele med lokal forankring

De seneste år har man jævnligt kunne læse, at TBS Maskinpower med base i Starup ved Grindsted har ekspanderet og udvidet deres salgsområder for henholdsvis Fendt og Valtra.
Side 1 af 1783 (35647 artikler)Prev1234567178117821783Next