bannerPos

Mindre tysk svineproduktion kan gavne Danmark

Der vil både blive brug for en øget tysk import af slagtesvin og smågrise, tyder en undersøgelse på. Det kan gavne dansk svineproduktion. Arkivfoto

AF: HENNING K. ANDERSEN

JOURNALIST
21-02-2019 09:14
Over 30 procent af alle tyske slagtesvineproducenter regner med at stoppe produktionen i løbet af de næste ti år. Det kan give dansk svineproduktion endnu et boost.

31,5 procent af alle tyske slagtesvineproducenter regner med at stoppe med produktionen frem mod 2028. Det fremgår af en spørgeskemaundersøgelse, der er lavet af den tyske interesseorganisation ISN. Og selv om 17,5 procent af slagtesvineproducenterne regner med at udvide deres produktion, åbner det ifølge Danske Svineproducenter op for en større dansk slagtesvineeksport til Danmarks vigtigste eksportmarked.

- For det første plejer resultaterne af en spørgeundersøgelse som denne her at være for optimistiske, dvs. nedturen i den tyske slagtesvineproduktion vil sandsynligvis være større end 11%. Da specielt de store tyske slagterier fortsat gerne vil vokse i fremtiden, betyder det, at kampen om de tyske slagtesvin sandsynligvis bliver hårdere i fremtiden. Det burde føre til højere afregningspriser på det tyske marked, hvilket typisk smitter af på de andre europæiske lande med stor svineproduktion, skriver landsforeningen i en meddelelse.

Samtidig viser en anden undersøgelse fra ISN, at den tyske smågriseproduktion vil falde med 25 procent i samme periode. Dermed er der ikke udsigt til, at den danske eksport af smågrise til Tyskland vil lide synderligt under det fald. 

- Man må ikke glemme, at vi taler om resultater fra en spørgeundersøgelse, og at situationen kan ændre sig hurtigt. Ikke desto mindre bekræfter de nyeste tal vores vurdering af det tyske marked og konklusionen om en positiv prisudvikling i vores naboland i de næste år, hedder det fra Danske Svineproducenter.
 

Ser Øresundssag som et kvantespring for landbrugets miljøkamp

- Den her med, at de har villet lukke deres eget lort ud ved København lige midt i badesæsonen, den kommer sgu til at svide, vurderer formanden for Bæredygtigt Landbrug.

Nu afgøres om aksbeskyttelsen i hvede skal deles i to sprøjtninger

Planteavlskonsulenter landet over foretager hver uge observationer i afgrøderne og melder angreb af skadegørere ind til landskonsulent Ghita Cordsen Nielsen. Her er en kort status på denne uges registreringer.

Studietur til Brasilien og Argentina

Landbrug, natur og kultur er meget anderledes i Brasilien og Argentina på grund af helt andre klimatiske og politiske betingelser. Nu er der en chance for at opleve det på en studietur fra 18. november til 1. december i år.

Det trækker mod en tidlig høst

- Afgrøderne står godt lige nu, men vejrudsigten siger tørt og varmt de kommende uger. Så jeg forudser, det bliver en tidlig høst indenfor den normale høstperiode, vurderer Mogens Hansen.

No till giver senere såning af vårafgrøder

På Lynggård har man efterhånden mange års god erfaring med pløjefri dyrkning. - Vi ser mest en udfordring i koldere jord om foråret og dermed let 14 dages senere såning af vårafgrøder, siger driftsleder Mogens Hansen.

Tyve års tjek på om pesticider udvaskes til grundvandet

Varslingssystemet for udvaskning af pesticider til grundvand (VAP) blev for 20 år siden skabt ud fra et politisk ønske om at sikre kvaliteten af grundvandet. VAP har siden leveret resultater om risikoen for udvaskning af pesticider og dermed ny viden til reguleringen af pesticider.

Udlejning af landbrugsejendomme

De fleste landbrug råder ofte over et eller flere stuehuse, som ikke anvendes i forbindelse med driften, men derimod udlejes til enten private eller medarbejdere.

Sæt et vandur på strengen og undersøg vandets indhold

En ko skal drikke tre gange sin ydelse, men gør den det? En bygningsrådgiver anbefaler at få sat et vandur på streng, at få lavet en vandanalyse og gjort vandkarrene rene hver eneste dag. Og sidst, men ikke mindst, bør man tænke over, om ens vandkar hænger i den rigtige højde, 70-70 centimeter over jorden.
Side 1 af 1849 (36973 artikler)Prev1234567184718481849Next