Nye dæk er en investering i fremtiden

Jens Hansen fra Kni Maskinstation på Djursland, har gjort sig mange gode erfaringer med VF-dæk – senest med en ny gyllevogn, som også blev leveret på et sæt specielle VF-dæk fra Alliance, så maskinstationsejeren kunne få gavn af alle fordelene ved dækteknologien.

Jens Hansen har haft gode erfaringer med VF-dæk til sin gyllevogn. Fotos: Jens Jakob Kjær Hansen
Jens Hansen har haft gode erfaringer med VF-dæk til sin gyllevogn. Fotos: Jens Jakob Kjær Hansen

Da VF-dæk begyndte at komme på markedet, var Jens Hansen en af de første til at prøve den nye dækteknologi af. Dengang var VF-dæk relativt kostbare og modeludvalget var ikke så stort, men udviklingen er gået stærkt, og i dag er der mange flere dæktyper at vælge imellem til flere typer af maskiner.

- Jeg investerede for nylig i VF-dæk til min Samson-gyllevogn. Det er et flotation dæk fra producenten Alliance, og ligesom andre VF-dæk kan det køre med forskelligt tryk. I dette tilfælde fra 0,8 til 2,8 bar, fortæller Jens Hansen om hans seneste investering i VF-dæk, denne gang til gyllevognen.

- De første VF-dæk, jeg kørte med, var til mine traktorer. Det var Alliance Agriflex 372 VF og IF. De har kørt rigtig fint og virker godt i forhold til at reducere marktrykket og passe bedre på afgrøderne, siger han.

Gode erfaringer

Med Jens Hansens gode erfaringer med VF-dækkene var det derfor naturligt for ham at investere i VF-dæk til sin nye Samson gyllevogn fra dækproducenten Alliance, som tilbyder en serie VF-flotation-dæk kaldet Agriflex 389+. Efter første sæson med den nye gyllevogn med tilhørende Alliance VF-dæk tegner det ifølge Jens Hansen allerede lovende. 

- Vi har kørt 1.100 timer. Det har kørt rigtig fint, der har ikke været noget at udsætte på det, og slitagen ser også pæn ud, konkluderer Jens Hansen, der kørte med 1,8 bar mod tidligere 2,2. 
Med Agriflex 389+ dækkene er der dog mulighed for at gå helt ned i 0,8 og op til 2,8, og på den måde giver dækkene endnu større fleksibilitet og er bedre både i marken og på vejen.

God opbakning fra Alliance

Jens Hansen glæder sig til at følge udviklingen inden for VF-dæk, og håber på, at han i fremtiden også vil kunne benytte dæktypen til andre maskiner.

- Det næste skridt kunne måske være at køre med VF-dæk til finsnittere og mejetærskere. Det kunne være interessant at se, hvad det kunne give, fortæller Jens Hansen, som også er godt tilfreds med den opbakning, han har oplevet fra Alliance gennem Nordisk Dæk Import.

- Jeg havde engang et enkelt traktordæk fra Alliance, der gik i stykker, men jeg fik leveret et nyt inden for et døgn, som blev sendt hurtigt fra NDI’s centrale dæklager i Brørup. Uden at det kostede mig noget. Så det betyder også meget, at Alliance står så meget bagved deres dæk.

hka
 

Læs også

Danmark i front på New Holland-entreprenørmaskiner