Ny tysk hanulv observeret syd for Holstebro

DNA-spor fra dræbte får viser, at en ny hanulv fra Tyskland er dukket op i Danmark. Den nye ulv angreb fårene på en mark syd for Holstebro i begyndelsen af august, skriver Miljøstyrelsen. Fårene gik på en mark, hvor hegnet ikke var ulvesikret.

Ejeren så ikke selv ulven, men tilkaldte en ulvekonsulent fra Naturstyrelsen, som vurderede, der kunne være tale om et ulveangreb. DNA-prøver fra spyt og bidmærker på fårene blev sendt til analyse, og resultatet viser nu, at konsulentens vurdering var rigtig.

De danske ulveforskere ved Aarhus Universitet og på Naturhistorisk Museum Aarhus har identificeret den nye ulv ved at matche dens DNA-profil med det centraleuropæiske ulveregister, CEwolf.

På den måde har de fundet ud af, at den samme ulv er registreret to gange tidligere på vej op igennem Slesvig-Holsten i løbet af foråret.

I april angreb den husdyr vest for Kiel, og senere på måneden efterlod den hår i et hegn lidt længere mod nordvest. Derefter satte den øjensynligt kurs mod Danmark og har nu efterladt DNA-spor syd for Holstebro. 

Med den nye ulv er der formentlig i alt elleve voksne ulve og et ungekuld i Danmark, vurderer forskerne ved Naturhistorisk Museum. Det drejer sig om syv enlige ulve, som tilsyneladende har taget permanent ophold revirerne i Syd-, Vest- og Nordjylland.

Derudover er der et ulvepar i Ulfborgreviret og desuden et par i Klelund Plantage ved Hovborg, som har fået mindst fire hvalpe.

 

Læs også