Med trægrossisten i skoven

Effektivt Landbrug var med, da en trægrossist kontrollerede en leverance på 1.100 kubikmeter rødgran på Holstenshuus Gods.

John Hansen, der er driftsleder for de 600 hektar med skove på Holstenshuus Gods, hjælper trægrossisten med at tælle stammer. Hver stamme får et farvesprøjt for at øge tællesikkerheden. Her ses en tidlig udgave af et kort, som Claes Harvald laver, så vognmanden kan se, hvor han kan køre ind i skoven, og hvor træstakkene befinder sig. Hvis det er glat, mørkt og vådt, er det særligt vanskeligt at færdes i skovene med en stor bil med læs på. Foruden bredden skal stakkens højde både fortil og bagtil måles. Driftsleder John Hansen hjælper her trægrossisten. Skovarbejder på Holstenshuus Gods, Mads Hansen, fælder douglas-gran i forbindelse med en ny ordre. Når stammen er fældet, afkvistet og opmålt, får den et id-nummer.

Claes Harvald, trægrossist og direktør i firmaet Skov-Link A/S, kigger vurderende på en stak opskårne stammer af rødgran på skovbunden.

Han er taget i skoven på Holstenshuus Gods for at syne en leverance på cirka 1.100 kubikmeter rødgran, herunder en ordre på langtømmer til et større jysk savværk.

Trægrossisten finder kort sagt de kunder, der matcher det træ, skovejeren har.

- Det han

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også