bannerPos

Byggeri og daglig drift uanfægtet af krise

Jord-og betonentreprisen leveres af Henriksen & Madsen i Løgstør. Med vinden ind fra siden kan bygherre Lars Jensen og formand Hans Henrik Hedegaard godt holde korte møder for at aftale detaljerne ved byggeriet.

AF: BØJE ØSTERLUND

FREELANCEJOURNALIST
25-03-2020 21:15
Corona-krisen betyder, at landmændene for en stund slipper for at være en udskældt erhvervsgruppe. – Vi er nogen af de sidste i erhvervet, der bliver ramt af corona-situationen, siger Lars Jensen, Stensager Svin i Aars.

I den verserende corona-krise priser Lars Jensen sig lykkelig for, at alle leverandører og håndværkere til det store byggeri stort set arbejder uanfægtet.

- Alle håndværkere møder ind hver dag, og tingene kommer til tiden, forklarer han.

Lars Jensens bror og medinvestor i Stensager Svin I/S, Peter Thordal Jensen, bor i Dragør, og ringer hyppigt for at spørge til situationen.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Udtagningsmoms – vær opmærksom på nye regler

Hvis man opfører bygninger til brug i sin momspligtige virksomhed, kan man trække moms fra på opførelsesudgifterne. Hvis man senere bruger bygningen til andre formål – for eksempel momsfri udlejning – skal den fratrukne moms betales tilbage lidt efter lidt. Denne regel og flere andre indenfor den såkaldte udtagningsmoms ændres – og det er vigtigt at være opmærksom for ikke at ende med en stor momsregning.

Selen bør indgå i gødningsplanlægningen af græs

Sundheden i besætningen kan øges, og der kan spares på indkøbte mineraler, hvis græsset gødes optimalt med selen.

Tid til etablering af fodergræs

Såningen af vårsæd er så småt kommet i gang, og dermed er det også tid for etablering af nyt fodergræs. En yderst vigtig disciplin, da der er tale om etablering af en afgrøde, der skal høstes på i måske 3-5 år.

Eksportørers advokat: Det bliver dyrt for Fødevarestyrelsen

Intern email til eksportkontrol-dyrlægerne viser, hvor stort et problem, at Fødevarestyrelsen har, mener advokat for eksportørerne, Hans Sønderby.

Sådan får du succes med etablering af engsvingeludlæg

Den absolut bedste etablering af engsvingel opnås ifølge DLF's avlsafdeling ved at så dæksæden på hveranden række og placere engsvinglen imellem kornrækkerne.

Olieprisen skal i 45 dollar

Ved ugens begyndelse så det ud til, at olieprisen skulle mod næsten urealistiske lavpunkter. Det har med et snuptag ændret sig.

Ensileringsmiddel holder græsensilagen stabil

- Vi kunne ikke drømme om at spare ensileringsmidlet til slætgræsset væk. Det er en lille udgift i forhold til, hvor store værdier, der er på spil, siger sydsjællandsk mælkeproducent.

Ensileringsmiddel holder græsensilagen stabil - også om sommeren

- Vi kunne ikke drømme om at spare ensileringsmidlet til slætgræsset væk. Det er en lille udgift i forhold til, hvor store værdier, der er på spil, siger sydsjællandsk mælkeproducent.
Side 1 af 1812 (36222 artikler)Prev1234567181018111812Next