Grøntsager i Michelin-klassen
Jord-til-bord får en ny mening, når kokkene, der tilbereder maden på stjernerestauranterne, selv høster, plukker og henter råvarerne. Og indretter menuen efter, hvilke grønsager der er bedst lige nu.

Kokkene hos Michelin-restauranten Lyst i Fjordenhus i Vejle var ikke sene til at melde sig, da der skulle hentes råvarer til ugens menu. – Jeg var heldig at komme med i dag, det er altid en stor fornøjelse at være med herude for at hente råvarerne, siger han om det tætte samarbejde med Gartneriet Rødmose og gourmet-restauranten i Vejle. Fotos: Bøje Østerlund.
- Der sker hver dag noget andet end det, man lige regner med, siger Endrik Maat hos Gartneriet Rødmose og erklærer sig dermed i både naturens og sine medmenneskers vold.
I dag dukker kokkene, Jonas Henriksen og Lasse Bille samt sommelier Christian Madsen op i gartneriet for at hente grøntsager til menuerne resten af ugen på restaurant Lyst på toppen af Fjordenhus i Vejle.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 30 dage for kun 30 kroner.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her