Restriktioner forlænges efter fugleinfluenzaudbrud

Påbuddet til fjerkræavlerne om at holde fugle inde eller overdækket kommer til at gælde endnu et stykke tid.

De sidste høner blev tirsdag aflivet i en hobbybesætning ved Tranekær på Langeland, der er ramt af fugleinfluenza.

Ud af en hobbybesætning med 10 høner og en hane var otte dyr allerede døde, da Fødevarestyrelsen mandag eftermiddag udtog prøver for fugleinfluenza.

For fjerkræejere medfører udbruddet, at vinterens påbud om at holde fugle inde eller overdækket kommer til at gælde endnu et stykke tid.

- Det er ærgerligt, at vi har et nyt udbrud af fugleinfluenza. Både fjerkræbranchen og hobbyavlere har spurgt os, om de ikke snart må lukke deres dyr ud, men smitterisikoen er stadig høj. Det viser mange fund af døde vilde fugle, siger Mette Kirkeskov Sie, chef for VeterinærØst, Fødevarestyrelsen.

Syv udbrud siden december

Efter en måned uden nye udbrud havde Danmark netop fået status som fugleinfluenzafri af den internationale dyresundhedsorganisation OIE. Det nye udbrud påvirker ikke den situation, da der er tale om et hobbyhold.

Mindre hønsegårde og fuglehold er undtaget fra kravet om overdækning, hvis indhegningen er 40 kvadratmeter eller mindre.

Fødevarestyrelsen forventer tidligst at kunne ophæve restriktionerne i det ramte område 30 dage efter, at aflivning og desinfektion af hønsegården er afsluttet.

Siden december 2021 har der været syv udbrud med fugleinfluenza i Danmark.

Læs også